.

Inga vidare inlägg så länge...eftersom det är jul. Men jag återkommer den andra januari;D


GOTT NYTT ÅR!

<3

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

dn före dan före dopparedan

Dan före dan före doppare dan...

Ni får ursäkta att jag skriver så mycket om att det snart är jul men det är ju bsta dagen på året så vad kan man göra. Idag ska vi göra julmaten, och med vi menar jag pappa. Men, men vi barn hjälper väl alltid till lite. Bilen är sönder vilket känns lite fel. Eftersom vi kan behöva en bil. MEn vi har fått låna lasses och det är lite positivt. Sen så ska det väl bli någon skid och pulka åkning också. Igår mysigt pepparkaks bak. riktigt trevligt. fast jag tröttnar lätt på det.

Jullov..det är riktigt nice men iblnd så kan jag känna att jag saknar skolan. Framför allt att umgås med mina vänner. Jg vet vad ni tänker: anna, man kan umgås med dem under lovet också men jag är ganska uupptagen under lovet. ska ägna hela min tid fram till nyår till familjen och sen till konfa vänner. SÅ ungefär den 3 januari kommer jag vara ledig för allmänheten igen. Men jag sak inte klaga. det är mysigt att avra hemma. åh, vad jag längtar till julen, verkligen massa!!!

Det är så underbart att vakna på morgonen. Alltid med det där speciella pirret i magen. Och det är ju alltid min uppgift att väcka syskonen. så jag springer runt i alla rum. sen så går vi spårningen, vilken går ut på att vi springer runt och svara på frågor som pappa satt upp dagen innan. så tillslut leds vi fram till ett brädspel. Som vi sedan spelar. Kan vara allt ifrån disney TP eller monopol. efter det frukost och mys i soffhörnan. Och denna suktan efter julklapparna. Suck. Aja, nu så ska jag ägna min dag åt något annat än att blogga en stund. Men jag hoppas att ni njuter av de dagarna man har just nu!

eh...vet inte riktigt vd jag ska kalla det!

Happ, nu är det som sagt snart jul, ska snart äta och baka pepparkakor. Kvällen film blir preachers wife. världens finaste film tycker jag! Verkligen ett tips att se! ndra julfilm tips:

Elf
Julfritt
ensam hemma 1 och 2
grinchen
Kalle Anka och hans vänner firar jul:P

Och mass mer, har ni några bra tips på julfilmer??
iNi skulle bra veta hur jobbigt det kan vara att vara lillasyster. Att alltid vara minst och att alltid bli klassad som osmartast och liknande. Aldrig kan man komma hem och berätta någonting som ingen annan vet redan. Om jag skulle komma hem och berätta om allt jag lärt mig om förintelsen skulle familjen bara skratta lätt och säga: Bra Anna , det var väl dags för dig att lära dig det nu! Och det är otroligt störande. Men självklart älskar jag min familj. men ibland blir de bara för mycket!

Jag var ju på maskerad för drygt en vecka sen, så nu kommer ett foto därifrån. Jag var prinsessan till höger. Oförväntat va??


Fint va??

Dan före dan före dan före doppare dan:D

Okej...idag Måndag, och julafton är på torsdag. Altså är det bara TRE dagar kvar. Helt galet!!!

Suck...ibland undrar man VARFÖR livet ska vara så svårt

Ida om goda minnen för blir för alltid goda minnen.:
När man inte kommer veta att du kommer vara i skolan nästa år usch.(I gymnasiet)
Det blir sjukt annorlunda. Jag tycker att året har varit så satans spännande med tårar och glädje men 2010 kommer föra med sig ännu mera tårar när vi är tvunga att skiljas åt till gymnasiet :/<3

Var bara tvungen att visa denna kommentar. För det kommer vara så svårt på skolavslutningen...samtidigt som dt blir en befrielse.

Btw:
Vill passa på att återigen uppmuntra alla till att skippa smink! Jag tror nog de flesta känner till min historia. Jag var nöjd med mig själv när jag var liten och tyckte jag var söt. tills en pojke sa till mig att jag var jätte finnig. då blev jag sjölvklart jätte ledsen och det ledde till att jag började sminka mig som en galning. Jag kunde inte visa mig själv för andra än famijlen, knappt dem. När jag såg mig i spegeln utan smink tyckte jag bara jag såg ful ut. Men i somras så fick jag in i mitt huvud att någon hade skapat mig exakt så som jag var. Att Jag såg ut precis som gud ville att jag skulle göra. Så jag skulle aldrig ha börjat sminka mig för det var som att säga till Gud att, jag duger inte. så jag slutade sminka mig och ni anar inte hur underbart det är kunna se sig i spegeln och känna sig vacker, och samtidigt veta att man inte har smink på sig. dessutom igår var vi ute och åkte skidor. jag har aldrig gillat mig när jag kom in ifrån kylan, eftersom det alltid sett hemskt ut. Men i höst har jag fått en kräm. som hjälpt så otroligt mycket. Så igår när jag såg mig i spegeln. var jag vacker! Jag kände mig jätte vacker och mina kinder var rosiga. Men inte på mina finnar utan helt normalt och det var vackert! Jag var helt överlycklig då som ni kanske kan förstå. MEn en sak får man aldrig glömma. INSIDAN ÄR VIKTIGAST!!!!

Fjärde advent

Tänka sig vad fort tiden går. Det känns som om det var en dag sen jag satt i ekerö kyrka på första advent och sjöng. Nu är det fjärde advent och livet känns härligt. Inte nog med att julafton är inom räckhåll på bara tre dagar utan att alla mina syskon är hemma...ja, nästan iallfall. Runt tre tiden anländer jossan och då är alla här. Linda mötte vi igår vid flygplatsen. Där stod vi. Den enda familjen som hade med sig ett plakat med texten: "ms Martinson, your limo is waiting" och på andra sidan: "jul, jul strålande jul". Linda tyckte nog vi var halvt pinsamma då. Men igår fick vi en mysig kväll med julfritt och toffifi.

Idag har vi som sagt varit i kyrkan. En ny sak för iår är inte julklapparna eller att det är snö. utan att jag faktiskt funderar över julens budskap. Jag har alltid älskat julen över allt annat men Jesus har aldrig fått finnas med i den bilden. Självklart har jag med spänning lyssnat på julevangeliet och Med nöje tagit fram julkrubban vilket är min uppgift varje år. Men jag har nog aldrig riktigt ägnat en tanke åt vad som egentligen hände. gud lät sin son komma till jorden för att dö. Det låter så otroligt häftigt tycker jag.

Idag ska vi julbaka. Vi får väl se hur det går. bilder på resultatet lär komma under dagen men så länge får ni nöja er med förra årets resultat av knäcken och marsipangrisarna.Ja...inte så vackra kanske!Åh LÄNGTAR tills man får provsmaka en av de där.


På tisdag tags julgranen in och jag hoppas det blir lika många julklappar i år!'

//Prinsessananna

goda minnen för blir för alltid goda minnen.

Många har sagt till mig "Anna, vänner som man lär känna i grundskolan försvinner snabbt" loch det kanske är sant. Men jag vill inte försvinna ifrån er.Att skiljas åt från alla er
att släppa alla mina minnen'
att gå mot framtiden
som jag ser
jag undrar
hur ska jag klara det utan er?

Alla stunder vi delat
både skratt och gråt
alla minnen vi samlat på
ska nu ta slut
och jag undrar
hur ska jag klara det utan er?

Har sett en framtid långt tillbaks
sett hur mitt liv ska se ut
men ni har alltid funnits med
och nu måste jag gå här ensam
och jag undrar
hur ska jag klara det utan er

Om ni vill höra melodin får ni väl fråga mig någon gång:D

Skolavslutning...julen nalkas. Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan :D

Idag...Skolavslutning. Det var fantastiskt. Sjöng en stund det var trevlig. har ni hört who could imagen a king?
ajå den kommer nu iallfall:D lite senare. Sen idag så har jag och min storebror haft så otroligt roligt. Åh, vad underbart det är att ha honom hemma. Familjen drog iväg tidigare och vi började stöpa ljus. Det var otroligt spännande. Vi lyckades faktiskt ganska bra. eller...det blev ett par fina ljus iallafall...det blev ljus iallafall.Sen ville Tanne åká skidor. mot min vilja kan jag ju säga gav vi oss iväg. riktigt snygga måste jag säga. Helt påbyltade efterosm vi trodde det var jätte kallt utomhus. Jag frös men tanne han kunde vistt aldrig frysa. Sen så var det ju så mörkt så man såg inte så mycket. Och om man inte ser så leder det till att du kan ramla...en eller två eller tio gånger. Sen tog vi en promenad via vattentornet till Lidl. Köpte Pizza som vi precis avnjutit. det är super att ha syskon så ni som har några var rädda om dem!

fick mina betyg idag. var riktigt nöjd. Tänker inte säga vad men jag hoppas att det räcker för att komma in på viktor rydbergs gymnasium!Våra vackra ljus


En snöängel<3

Ego nr 1

Ego nr 2

Titta på denna video i tystnad. Så vackert!

 


killar måste prata seriöst

Killar borde verkligen kunna prata seriöst ibland. De som inte gör det är ju fett oseriösa. Verkligen inte alltid men ibland..

tillägnat till...NIKLAS!!!:P

sånger och dikter...det är vad som gäller!

Dina ögon får mig att le
ditt leende värmer mig
din röst gör min dag
och att se dig gör mig så ofattbart glad
allt vore perfekt¨
om det inte vorit för att
det är förbjudet att älska dig

jag önskar att jag varit först
att jag upptäckt alla mina känslor först
men jag trodde du bara var en vän
och att inget skulle förändras sen
allt vore perfekt om det inte varit för att
det är förbjudet att älska dig

så nu sitter jag ensam här
och tänker på dig
undrar vad som skulle hända
om du sa att du älskade mig
då skulle allt vara perfekt
om det inte varit för att
det är förbjudet att älska dig

tillägnad till någon som betyder mycket

_______________________

Visa  nu vem jag är
Visa nu vart jag ska
visa nu vart jag är påväg
visa nu var jag står
allt jag begär är ett svar

visa nu hur jag ska va
visa nu vad jag ska bli
visa nu vad som bär
visa nu vad jag gör här
allt jag begär är ett svar

visa nu vem du är
visa nu att du bär
visa nu att du kan ge tröst
visa nu, låt mig höra din röst
allt jag begär är ett svar
för jag vill lita på dig alla dar

Denna sång/dikt är tillägnad till the one and only

________________

Jag har inte träffat dig ännu,
åtminstone inte i verklighet
men du finns i mina drömmar
och i mitt hjärta

Jag har drömt om dig hela mitt liv
om att du ska komma en dag
jag har sett dig dansa med mig
varenda natt

jag har sett dig krama om mig hårt
jag har sett dig ta mig i din famn
men jag ber dig låt mig få se
låta mig få se dig le


Snö: 100% Lycklig: 100% Frisk: 90%

det måste ha snöat ungefär hundra tusen cm idag för det har verkligen varit snöstorm här omkring iallfall. Hoppas verlkligen att det håller i sig! Idag var lilla jag hemma ifrån skolan eftersom jag var lite småförkyld. Och allvarligt om vi ska vara ärliga, vilka gör något viktigt i skolan nu?? Det känns typ inte som om det spelar någon roll att vi går de här sista dagarna. Våra betyg sattes i måndags så vad ska vi bevisa nu?? Min fina storebror kom hem igår och åh, vad roligt det är att ha honom hemma. Saknar honom jätte mycket när han inte är det, nu längtar jag bara efter mina fina storasystarar. Tanne har mest julstäming av alla mina syskon typ. Det känns jättekul att titta på julfilmer tillsammans med honom och liknande. Vi ska se hur många filmer som helst innan jul så vi måste börja snart! igår var jag som sagt och shoppade med malin. vi handla julklappar! Jag blev nöjd ed inköpen men är fortfarande lite stolt att jag typ köpt fem julklappar och stickat tretton...och målat en men den räknas inte. eller, jo. Men inte riktigt på samma sätt.

Vad fint det ser ut med all snö utomhus tycker jag. det är så vackert med alla ljussaker som glittrar emot den. Åkte lite spark igår faktiskt. Tycker det är hur mysigt som helst att bara sparka fart ner för backar och köra gärnet. jesper är faktiskt lite avundjsuk på min spark. Det tycker jag är så otroligt roligt.

Nu till viktigare saker. Vet ni hur jobbigt det är att omringas av par dag efter dag. Jag bröjar seriöst tröttna på det. Nu är tack och lov iallafall Ida singel men kom igen. Agnes och Simon, ellie och Linus, Jesper och karin, Helena och erik. Är det någon konspriation mot mig eller?? Jag vet inte men suck vad jobbigt det kan bli. Fast vissa är riktigt duktiga på att ändå hålla kontakten med vännerna. tillexempel Helena och Erik. Det är helt otroligt att jag kan vara så bra kompis med båda. har en bror och en syster i dem. Och en svägerska och en svåger, eller som man säger på franska: belle souer et beau frere. Tycker det låter så fint, vilka gillar alla dessa svär orden. Franska låter så mycket vackrare. Men jag är ganska glad att inte vara kär. För om du tvekar så mycket som jag gör så antar jag att jag inte är kär. en smula intresserd kanske men inte mer än så. Vilket är så skönt. Fast självklart drömmer alla flickor om sin prins. det kommer jag alltid göra! Kärlek är så kompilcerat. Alt kan krossas med buller och brak. ajdå, det där lät nästan som en dikt som jag skrev i femman. Jag kanske har skrivit lite för länge nu. Nu till något ännu allvarligare:

Om ni vill att jag ska fortsätta skriva. snälla kommentera då!

//Prinsessananna<3"I'm dreaming of a white chritsmas, just like the one I used to know, where the tree tops glisten, and children listen to here, sladebells in the snow"


Julklappshög, dock väldigt liten!

OCh min fina porslinsdocka!


EN dagEn dag i vällingby m. Malin. Mys! Nu anländer storebror snart. Och snön har fallit. Det ända som kan förstöra dagen är att få Agnes magsjuka! Men, men vi får be för mg.   Julen närmar sig med stormste, även nyår!

Jag är trött, men inte på livet för jag älskar mitt liv. Jag kan faktiskt rent ut sagt säga att jag älskar det. VIsst kan alla säga att: "Åh, vad jag hatar mitt liv just nu men i slutändan tror jag nog ändå att jag älskar mitt liv. Det finns alltid fel med allt så det är lika bra att jag ser till det posivia!

Snart jul, och sen nyårsafton. Såg tillbaka på några nyårs löften ifrån förra året. Tänk vilka förväntingar man har på det nya året. Alltid tror man att det ska bli helt fantastiskt. Jag älskar känslan jag känner när jag står under stjärn himlen och ser på de färgsprakande fyverkerierna som seglar ner på himelen. Att något kan vara så vackert! och i år lär det vara snö också. Tänk vilken magisk och underbar jul och nyår man skulle kunna få. Ibland tror jag vi hoppas för mycket på det nya året. Att vi kan skjuta upp saker till nästa år. Som att säga, Jag ska gå ner tio kilo nästa år. Börja med det nu istället för att vänt i tjugo år. Här kommer dagens avsnitt av min FAVORIT advents kalender!


Hatar när saker förströs

Hade skrivit världens längsta inlägg. Men det försvann. Känner mig jätte ledsen oh kommer inte skriva om det!

Kärlek...suck!!!

Jag är trött...trött på att försöka vara kär, försöka passa in, och försöka vara någon annan! jag är inte kär, visst kan man vara en småtta förälskad men absolut inte kär...jag är inte kär i någon alls. Men jag drömmer, drömmer om min egna pojkvän, en egen kille som man kunde gå ut och vandra i snön med, eller något, Borde kanske ringa Jesper,  inte för att jag är kär i honom utan bara för att få gå ut i snön en stund. Det har kommit snö, och jag är lycklig över det, Snön hör julen till! Ni vet exakt den känslan du ser de vita, gnistrande flingorna singla ner kors och tvärs över hela marken. Jag älskar snö och hur alla ljusslingor får lite snö på sig så det ser ut som de är täckta av silver. Men allvarligt människor, tänk efter när ni är femton år och är tillsammans med någon. För det betyder inte att ni ska gifta er, så välj inte era pojkvänner först hela tiden!

Idag sjöng jag, en rock lt:D Och det gick GRYMT:D:D:D:D:D

jag har sett henne
flickan
jag har sett henne
när hon går
jag har sett henne
när hon sover
jag har sett henne
skratta
jag har sett henne
gråta
jag har sett henne genom hela hennes liv
men varför ser hon inte mig?

Gud finns där för alla och vakar över dig, hans kärlek till dig är större än allt!

PEace??Is it possible??

Sometimes I wonder, what the wold would look like, whitout any wars or fights, sometimes I wonder what love would be like, whiout hurting or breaking up, And sometimes I wonder what friendship would be like whitout betrale and lies, Would the world be perfect than?

Obama vann fredspriset...Är han värd det??

idag Lucia, Igår nobel, imorgon återträff:D


Draft: Dec. 8, 2009

Det finns hundratals olika sorters kärlek, vänskapskärlek, obesvaradkärlek, besvaradkärlek, livslångkärlek, och förälskelse m.fl. Men det finns en till OFRIVILLIG kärlek...och trots allt tror jag nog den är värst. Jag är kär trots att jag VERKLIGEN inte vill vara det. Jag är ganska trött på att behöva stå ut med det

Betydellsefull

Kände att det var dags för några hälsningar, jag försöker så ofta som möjligt förklara för människor hur mycket de betyder för mig!
Nu kommer dock bara vänner men Familj känner till hur mycket ni betyder:D:D

Agnes:
Ja, du vet nog allt Agnes!

Ida:
ida, jag vet inte riktigt om du förstår hur mycket du betyder, och hur V, ÄRDEFULL du är! Du är så otroligt viktig i mitt liv:D

Annie:
Du är jätte fin och Jätte viktig Annie!!!

ERika:
Du är helt underbar:D Du är otorligt viktig för mig!

Malin:
När man känt varandra galet länge...så är det något speciellt, och det vet du med:D

Agnes:
åh, AGnes, du betyder sååå mycket och jag är så otroligt glad att du och jag har funit varandra:d

Kajsa:
Kajsa, jag dinns alltid där för dig och glöm aldrig det!!! Du betyder så mkt!

Bella:
Bella du är älskad av både mig och Gud, göm inte det!!!

Ellinor:
ellinor, glöm aldrig att du betyder JÄtte mycket för mig!!! Jag skulle aldrig såra dig med flit!

Linus:
Linus...Jag tror du faktiskt vet hur mycket du betyder!

Jesper:
Kolla ett snäpp upp!

Nu till de vänner som jag inte alls känt lika länge men som betyder lika mycket!

Helena:
åh, helena vad jag saknar dig, du betyder JÄtte mycket, bara att se dig skratta på en bild gör mig glad:D

Sofia:
Jag glömmer dig aldrig du finns för evigt i mitt hjärta

Victoria:
INGEN kommer någonsin få mig att ha så rolgit osm du kan:P MEn du betyder mer än så, du är en av mina närmsta vänner!

Cicci:
tvivla aldrig på hur mcyekt du betyder, Älskar dig!

Erik:
Min fina lillebror...D betyder jäte mycket...Det finns itne många killar som jag kan ha sååå galet rolgit med som dig, vi är nog exakt som syskon är:P

Simon och Niklas:
Ni vet vad ni betyder!!

Kerstin Skof och alla andra faddrar:
NI betyder sjukt mycket!!!

Om ni inte finns med, så tänk inte på det, ni vet att ni betyder mest!!!

en dag, hundra tankar

JAg vet att jag är en udda tjej, ingen beöver påminna mig om det, det finns inte många tjejer i vår värld som hade tänkt vänta med sex tills de gifter sig, eller aldrig hade tänkt dricka sig full. Inte många som fortfarande tycker det är fint med prinsessor och älskar att ha på sig klänningar, inte många som bara lyssnar på ballader och sjunger HEla tiden och älskar musikaler, och det finns inte många som prioriterar familjen högst. Men sån är jag! Och jag vet mycet väl att vissa kanske inte gillar den jag är men det gör jag! Så ni får väl int bry er då. Men jag tänker aldrig ändra på mig för någon annas skull. OCh Btw till er alla som sagt att Malin Andered har en depp blogg, pröva själv och skriv en blogg om era känslor så ska vi se hur positiv den blir!

Nu till min favorit músikal, denna låt drömmer jag om att få sjunga en dag, med en sjukt snygg kille, men för tillfället är det en dröm:


Melissa hornDetta är en fantastisk låt av en fantastisk tjej

Håkan...Här är en av mina favorit låtar med Håkan Hellström, lyssna och fundera över texten!

En test bara

Ibland undrar jag varför vi finns här...Egentligen, vi ska ju ändå bara försvinna så varför?? Men sen så frågar jag mig frågan en gång till och inser hur idiotisk jag är. Jag vänder på frågan helt fel, jag tänker: Om vi ändå ska försvinna varför leva?" Varför inte istället tänka att ta vara på lviet, om det ändå kommer att ta slut. ja, jag blir alltid mycket förvirrad. http://www.youtube.com/watch?v=Q-g77Op2du4

Lite avdankade bilder

Idag gick jag lucia tåg, rikitg roligt, sjöng också i kyrkan, men jag etade igenom lite gamla bilder ifrån året och här kommer de:DAa, nu har jag varit lite ego, orkar inte skriva jätte långt men om några dagar kommer en recention av julkalendern:D

Lite avdankade bilder

Idag gick jag lucia tåg, rikitg roligt, sjöng också i kyrkan, men jag etade igenom lite gamla bilder ifrån året och här kommer de:DAa, nu har jag varit lite ego, orkar inte skriva jätte långt men om några dagar kommer en recention av julkalendern:D

lite misstag därHär är hela bilden:P

Åh,Hur många känslor väcker inte denna bild...Jag älskar er på denna bild och jag förstår inte hur mina tankar förändrats så mycket på ett halvår. För när jag såg på denna bild innan i sommras brydde jag mig inte så mycket. Nu innehåller den några av de jag älskar mest:D

Drömmar

Man går upp på scenen, nervositeten börjar ta i och man känner hur benen darrar. Du möter publikens blickar och försöker att inte ta ögon kontakt men lyckas inte, överallt finns nyfikna ögon. Du hör hur musiken börjar spela och du vet att det snart är dags för dig att börja sjunga. Och när du väl börjat. När du hör din röst, och känner att det bär. Då börjar det roliga. Du rycks med och ingenting annat spelar roll just då...

Detta är vad jag drömmer om...och en dag, en dag ska jag få göra detta ofta!

uppsats:P

Ja, just nu har jag lektion och skrivit värsta uppsatsen. Men jag pallar typ itne mer svenska... Aja, då ska vi se...Här komme rmin uppsats:P

Uppsats till ”grågässen”

 

”Grå gässen” skulle kunna ha hur många meningar som helst, och hur många bilder som helst som gick att koppla till den. Men jag har valt den mening som jag tycker är den allra viktigaste i texten. Den mening som jag ser att texten har är att våga vara sig själv.

 

Gåsen har exakt samma gener och exakt samma utseende som de andra gässen. Aldrig får han sticka ut, aldrig får han vara den viktigaste. De är alla lika viktiga. Men så vill han inte ha det. Så han rymmer iväg till de han beundrar och som han tror har det perfekta livet, framförallt är de annorlunda. De är inte samma grå gäss som han spenderat hela sitt liv med.

 

Min bild föreställer mig och mina fyra syskon. Vi har samma gener, vi har vuxit upp på exakt samma sätt och vi är väldigt lika. Om vi inte hade våra egna tankar och känslor skulle vi nästan vara identiska. Men vi alla har varsin dröm. Vi vill alla vara individer. Vi vill alla sticka ut och vara den i familjen som sticker ut mest. Där känner jag ofta en likhet med gåsen. Jag drömmer ofta om att vara helt annorlunda än mina syskon. Min mamma och pappa vill gärna att jag ska gå samma gymnasium och liknande som mina syskon. Men jag vägrar eftersom jag vill ha mitt eget gymnasium, min egen framtid. Allt mina syskon gjort vill inte jag göra. Men jag vet att mina syskon har exakt samma åsikter bara det att jag tror att jag har svårast eftersom jag är yngst.

 

Så gåsen drömde om att flyga iväg, och vara annorlunda, så som jag. Och det gjorde han, han flög långt bort tillsammans med rovfåglarna. Samma längtan har jag, jag har ofta längtat efter att ha de mest annorlunda vännerna. Först var gåsen osäker men tillslut fick han det riktigt bra dit han kom. Men efter ett tag insåg han att ”borta bra men hemma bäst” stämde bra. Han hade det bra där han var men ingenting var bättre än hemma, han hade skapat en ny familj men ändå så var ingenting bättre än hans grundfamilj där hemma.

 

Jag tror nog att jag kommer komma till samma insikt som gåsen. Jag tror att jag kommer flyga iväg, testa mina vingar i några år, kanske åka utomlands. Men allt detta bara för att återvända hem efter några år. Återvända hem till den trygga miljön.

 

Gåsen gjorde allt för att få uppmärksamhet hemma på gården. Han förstörde saker bara för att få skäll, bara för att få sticka ut. Men det han nog inte insåg var just det att han var speciell och att han inte behövde kämpa för att sticka ut så mycket. De som bodde i gården tyckte lika mycket om honom som alla de andra gässen, bara det att de kanske inte visade det tillräckligt.

 

Jag är tacksam att jag inte är en gås och att jag har annorlunda föräldrar än de på gården. Mina föräldrar har alltid intalat mig och mina syskon att det finns en livsuppgift för varenda en av oss och att ingen skulle kunna klara det bättre än just oss, alltså just därför att vi var sådana individer så att ingen skulle kunna ersätta mig.

I slutet saknar gåsen familjen och önskar nog att han prioriterat dem istället för hans frihet. Det kommer nog även jag önska. Och självklart hoppas jag och tror att jag kommer kunna återvända till min familj, efter att jag testat mina vingar, utan att bli halshuggen.

 

Av: Anna Martinson 9b


RSS 2.0