Berätta om dig för alla!

Det är ganska lätt att låta ens tro gå på. alltså att ha det där svaret inmatat och säga "ja, jag är kristen". Men så säger man inte mycket mer. Det är som att du har börjat gå på ett rullband, och du går inte av, men alltför sällan tänker du på varför du går just där!

Det kan vara lätt att glömma ibland. Att glömma bort varför du står för det du står för! Därför tror jag det är bra att prata om sin tro ibland. Att berätta för personer varför du tror som man gör och framför allt, vad det betyder för dig! För du inspirerar dels andra men även dig själv. Du påminner dig om vilken fantastisk grej som du hittat!

Jag fick känna på det här för bara någon dag sedan. Vi pratade om frid. Jag insåg att jag har en frid som jag varderar otroligt högt. En frid som håller mig lugn väldigt ofta, men framför allt en frid som aldrig låter mig falla till botten. Jag tror att Gud ger dig en frid, en trygghet i att vara hans. Den tryggheten bildar en grund som aldrig låter dig falla ner i mörkret. Du kan gråta, skratta, vara lycklig, olycklig men du är ändå i guds beskydd! Det är så häftigt!

Säg den som aldrig gråtit
säg den som aldrig varit vilse nån gång
säg den som aldrig har väntat
säg den som aldrig har längtat?

Jag vill berätta om dig för alla
vill visa vägen till dig
vill berätta om dig för alla
vill visa vägen till dig.


det ligger sommar i luften

Vandrat omkring på stockholms djurgård och fikat på rosendahls. Jag nyser var tredje minut, mina ögon rinner och jag har ingen röst men det är värt allt för hur underbart det var idag! Dagar som denna gör mig så glad så att det inte är klokt åt det. Sådana dagar funderar jag alltid hur personer inte kan tro på Gud. Hur de kan tro att det inte finns någon som tänkt igenom varje blomma och varje blad.

Nu grillar vi. det luktar eld i hela huset nästan, och troligtvis också till grannarna. Men ingen kan väl klaga på det, det är ju en av de bästa dofterna som finns! Solen lyser in genom altandörren och det doftar vår. Det doftar vår hela tiden och jag kan inte göra annat än att tänka på hur underbart det är just nu och hur mycket underbart som ligger framför. Om jag bara tänker några dagar så ser jag en tripp till småland och träffa härlig släkt i några dagar. Men om jag ser några månader bubblar lycka av födelsedagar, bröllop, london, skolavslutning, ha gjort klart alla skoluppgifter och mycket mer!

Jag var på bröllopsfest igår. För min kusin och hans fru. Ett helt underbart vackert brudpar. De gifte sig i somras och hade fest nu. Jag dansade med mina kusiner hela kvällen. En åldersbredd mellan 7 till 35 år. Har sagt det förr och säger det igen. Få saker är lika underbart som att dansa!

Nu är Molly hemma från Paris. Undra hur många veckor det kommer vara vårt samtalsämne?


tänker alldeles för mycket

Det är så lätt att göra. att bara försvinna bort i ens minnen. Fråga varför, och om? undra vad som kunde ha hänt.

Det är så mycket tankar som bubblar i mig just idag. Jag är väldigt tänkande idag, mer än jag vanligtvis är. Jag tänker på allt och alla. Jag tänker på smått och stort. Jag tänker alldeles för mycket.

Idag är det bröllop! Så snart ska jag klä mig fint och åka på kalas. det är trevligt det.


Fantastiska dag


Det luktar blommor överallt utomhus. Jag nyser hela tiden. Allting är grönt nu. Så pågrund av allt det här så har jag insett att det är vår på riktigt. Jag vandrade omkring i bara jeansjacka i drottningholms parker idag och det var väldigt härligt!


Glädje

Det är sol och vår idag! Underbart!

Vackra blomma

Det är den tjugofemte april idag. Lönedagen. Det har tre persoer påpekat för mig och jag inser att för dem är det här en speciell dag. De ser fram emot den tjugofemte. Jag ser inte fram emot den tjugofemte, utan för mig är det bara en helt vanlig dag. Tänk vad förväntningar kan skilja sig från person till person.

En sak med mig är lite tragisk. Jag har nämnt det förr och nämner det igen. Jag blir så påverkad av vädret ibland. Jag är en säsongflicka. Mamma brukade alltid kalla mig sommarflicka och jag tror det stämmer. Jag klarar inte av de där mörka tre månaderna som infaller då det bara regnar och snöar och är dystert. Egentligen så är det inte pågrund av vädret, för jag gillar de flesta vädren, men det är just att jag blir så trött under de månaderna. Jag blir trött och går in i någon sorts dimma. Sen kommer våren och då blir jag en sprudlande glad person oftast. Men som sagt, tror det har något att göra med att jag är född på sommaren,

Molly åker till paris inatt. Jag ska inte vara avundsjuk, det har jag lovat mig själv nu. Men det är svårt. För imorgon kommer jag ha gehörs och musiklära medan hon går på Champs Elyssé eller åker upp i La tour Eiffel. Det blir väldigt svårt!Blommor är vackra. Väldigt vackra!

Låta någon gå?

Det gör ont i hjärtat då jag känner att människor glider ifrån mig. Jag har länge haft en idé av att alla som jag lär känna får en liten del av mitt hjärta. Och när någon är på väg ifrån mig så känns det som om någon drar i just den biten. Efter ett tag släpper greppet. Då gör det inte ont längre. Då finns det bara ett minne av personen.

Vad gör man åt det när någon glider ifrån en?? går det att stoppa? Jag frågar det ständigt. Kan jag göra någonting åt det? Oftast tror jag att jag vill ha personerna kvar ändå. Att jag önskar att de alla kunde komma tillbaka.

Men samtidigt så måste man kanske ibland släppa taget. Ibland så måste man göra det helt enkelt. men det tar alltid emot. Usch. nu när jag skriver kan jag inte låta bli att tänka på de som kanske glider ifrån just nu och de som redan försvunnit för länge sedan. Om någon nånsin känt mig så försvinner den aldrig ur mitt minne!

Ska man bara låta någon gå?


"du glider ifrån mig, dag efter dag
du glider ifrån mig, och jag säpper mitt tag
jag försöker och försöker hålla dig kvar
men tillslut ändå måste jag låta dig gå"

Vi ska sy och vi ska klippa

Älskar känslan av att veckla upp ett helt nyköpt tyg och stå och stirra på det en stund för att lista ut vad man ska göra av det. Älskar första klippet och den lilla nyfikenhet man har på om det blir bra eller inte. Men älskar framför allt stunden då man för första gången sätter på sig klänningen och ser att den sitter bra. Här följer en Preview av min klänning till bröllopet eftersom den inte är klar ännu!


första klippet i tyget

Laddat med tråd i matchande färg

Mitt "inte tycka om moment", att sy i blixtlåset. men det blev bra!

Funderande kring krage. Fortfarande inte bestämd. Alternativ: Brodyr, spets och i samma tyg som klänningewn(finns alltså inte med på bild)

jag gillar att hänga upp mina sy-projekt så här så att jag kan ha mina funderingar kring dem.
funderingar just nu: ärm eller inte ärm, fickor eller inte fickor och vilken typ av krage.

Nu vet ni lite hur det går till i mitt huvud!

Still staying true

Nu för tiden...
Nu för tiden...
NU för tiden.

Ja nu för tiden ska det vara lätt att leva
fast ändå svårt
nu för tiden ska man ta allt man vill ha
och inte lämna nått kvar
nu för tiden ska man sticka ut, kliva utanför
får inte stanna i.
Ja nu för tiden ska man lära sig att gå
innan man kan stå

Nu för tiden flyr livet förbi
för vi alltid talar om stress
nu för tiden ska man må så bra
att ingen är perfekt
Ja nu för tiden kan man vara bra
men alla är samma sak
Ja nu för tiden ska man veta vad man vill
och måste räcka till

Förlåt mig om jag låter bister men sann
men jag förstår mig inte på min egen värld

Nu för tiden ska man vara stark
och inte gråta
Nu för tiden ska man upp till toppen
även om det leder till botten
Och nu för tiden ska man vara ung
när man är gammal, och gammal när man är ung
Ja nu för tiden är livet svårt att klara
och att veta vem man är och vem man vill vara

Det här är en av de allra bästa texter jag skrivit tycker jag. Men ändå är det den som är absolut svårast att komma på en melodi till. Jag har försökt i ett år nu men det går inte. Någonstans tycket jag ändå att den talar sanning. Varenda påstående stämmer in.

Kom kom kom!

Kom till Café Sela ikväll, och lyssna på grymma Albin Gromer och handla kläder i vintage-shopen av mig!

Lugn och lycklig

Jag borde vara stressad, det vet jag. Men på vägen hem på tvärbanan satt jag helt enkelt och sa tyst för mig själv "jag är lugn och jag är lycklig". En prima kombo kan jag säga! 

Jag har börjat använda "helt enkelt" ganska ofta nu för tiden. Tror det är bra för mig. För det är så enkelt när allt är enkelt. Helt enkelt.  


Ber om hjälp i det tysta aprilmörkret.

800 personer frågas om en fråga.

200 svarar. 150 är positiva, 40 negativa.

bortfallet beräknas med att kontakta 60 personer. av dessa är 27 positiva och 17 negativa, medan 16 inte vet.

hur många är positiva vs negativa?? (procent)

snurr. snurr. snurr.


Förberedelser inför Nationellt prov.

"som en vind når stranden, vem har sagt vart den fick gå?"

Jag sitter och funderar på ämnet "dit vinden blåser". det är årets ämne för Svenska B nationella prov. Det är ett ganska svårt ämne tycker jag. Det är lite svårt att sätta fingret på vad som går att placera in i ämnet. Dock ska jag inte klaga för jag tycker det är oerhört intressant.

jag tror jag kommer skriva om "vikten av vikt". alltså helt enkelt om utseendefixering. fixeringen som vuxna försöker förklara för oss att den är dålig medan de ändå sysslar med att försöka gå ner ständigt själva. ett märkligt faktum tycker jag!


jag har gått upp kanske 20 kg sedan sjuan men jag bryr mig inte ett skvatt. För jag tycker jag är vacker!

Idag.

Ni vet den där dagen då man vaknar och kollar i spegeln och tänker: "oj vad trött jag ser ut". och så känner man sig exakt så trött exakt hela dagen. men min dag lyftes upp av att mina vänner är så himla bra och att jag köpte ett tyg, Älskar mitt liv!

40-tal, Alice Babs och Frankrike

Idag har jag lyssnat på en av mina favorit spelningslistor, "la france". Den innehåller massvis med bra franska låtar helt enkelt. sen har jag lyssnat lite på Alice babs och drömt mig tillbaka till 40-talets idyll. Så satte jag även på mig mammas gamla klänning och kjol, min hatt och pärlhalsband och så lekte jag modell framför kameran min.
Ny vårgarderob?

Att låta mor gå igenom sina tidigare garderober är ett smart trick. Ny vacker vit blus och skimrande rosa kjol hänger nu redo för att användas imorgon. Även en klänning som mormor sydde för 25 år sedan behövdes bara sys upp lite för att bli så gott som ny. Så efter lite knappsying och lite lagning har jag en hel del fina nya plagg!

Clownbyxor


Jag tänkte lite såhär att jag ville ha något spännande! så ja, jag har beställt ett par helt galna typ clownaktiga byxor. Vi får se hur de ser ut på mig men jag tycker de är riktigt roliga!

Lilla sjöjungfrun

Finns det en tid, och ett liv för oss?
har du ett svar där i dina ögon?
tänk om jag kunde få se, se när du ler.

Långt ovanför, finns det ett land
där man kan gå i sol på en strand

där man är fri, det kunde bli
del av din värld.

Veckans artist/Veckans låt

En låt som passar alla dagar. jag gillar den väldans mycket och mannen som sjunger är inte helt fel heller!
Paris,

Jag har inte svårt att föreställa mig den lilla sneda gatan med hus i alla färger och av alla former. Gatan har blommande träd och solen lyser alltid in. Jag har inte svårt att föreställa mig den lilla proten i trä med ett stort handtag. På en av ringknapparna står namnet "Martinson/Hansson". Jag har inte svårt att föreställa mig den vita dörren du skulle möta om du gick tre trappor upp. Dörren med ett litet hjärta av trä hängandes där det står "Bonjour" Går man in genom dörren möts man av en liten trång lägenhet bubblandes av färger. Det luktar alltid kakor eftersom jag använder ugnen konstant. Victoria sitter i ett hörn och håller på med en tavla. Hon målar av våran utsikt som dekoreras av både notredame och la tour eiffel. jag har inte svårt att föreställa mig alla de människor som skulle komma och hälsa på oss där.

Men jag har svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer kunna slita mig därifrån. Åker jag till Paris, kommer jag någonsin komma tillbaka då?


Stockholm och paris, där har jag mina egna paradis. I stockholm lever jag och till paris ska jag en dag.

As time goes by

Jag både avskyr och älskar tiden. Ibland går tiden för långsamt då jag vill att den ska gå snabbt. Då avskyr jag den. Jag avskyr den också då den går alldeles för snabbt och jag inte hinner med. Men ibland under fina stunder då jag vill att tiden ska gå långsamt, gör den faktiskt det. Då älskar jag tiden. Och ibland rusar tiden förbi och jag springer brevid och älskar hastigheten.

Tiden kommer nog alltid vara ett sådant där fenomen som jag aldrig riktigt förstår mig på. Jag tror på något sätt att jag inte riktigt förstår vad som menas med tid. Det är ju vi själva som kommit på ordet. Tiden finns, fast ändå inte. Om man ska tro på lite skojig fakta så går ju tiden snabbare ju högre upp man kommer. Så om jag bor i en skyskrapa lever jag då kortare än en på marken? Jag vet inte alls.

Jag tror nog aldrig att tiden kommer räcka tll. Jag tror aldrig att du sluter dina ögon en dag och tänker: åh, nu har jag gjort exakt allt som jag ville. Fast kanske ändå? kanske inser man att man gjort allt som man egentligen behövde göra.

Men innerst inne gillar jag tid. För den förändrar saker, tar saker och ting framåt. allt blir bättre med tiden. Helt sant.


Syende på G

Den andra juni gifter sig min äldsta broder. Då har jag tänkt att vara fin. Och när jag vill vara extra fin vill jag inte köpa kläderna jag ska ha utan då vill jag ha något jag sytt. Så idag ska jag och en vän in till staden och köpa fina tyger! Förhoppningsvis blir klänningen helt underbar. Färg:Rosa.

Fin stund. Fin vän.

Detta fina foto, taget när vi köpt våra exakta likadana solglasögon och tycker att vi är skitsnygga!Det här är jag och min vän Molly.
Molly äger, alltså verkligen äger.
hon är en gåva från Gud bara att hon inte vet det själv.
Men det vet jag.

Tack för hur underbar du är, min kära vän!


Värd dag.

The world spining round and round
and everyone's living inside their own mind
but nobody know
that my heart is falling apart.

Vad blev det av denna dag. Jo, en hel del faktikst. Njöt av morgonstund ett tag först och åkte sedan till syster för att få plugg diciplin. Dock har ju Linda sitt helt egna sätt att plugga med pluggpaus en gång i halvtimmen. men det var ganska så trevligt att ha någon som satt och läste samtidigt som man själv jobbade med matematiktal. Sedan hemåt och har spelat piano och sjungit en bra stund nu. För kvällen: svensson svensson, the movie och chips. Värd dag.


foto av lindas mac. bengt-anton den andre.

En dag som denna!

En dag som denna kunde man kanske komma ut lite?

Kanske åka in till staden?

Eller kanske göra någonting här hemma, så som att sy.

Kanske?

Lover Come back To Me


Här har jag kul. Om det inte syns så får jag helt enkelt berätta det. Jag orkade inte bry mig så mycket om hur det lät utan helt enkelt om att ha så roligt som det bara går. Och det hade jag! Fantastiskt roligt!

min kära syster!
Påsktårta!Våran påsktårta igår! Lättbakad, men ser väldans festlig ut eller hur :)

Den vackraste gåvan i världen

Han gav mig liv.

Han gav sitt liv. För att ge mig liv.

Han kunde ha gett mig guld. kunde ha gett ädelstenar, silver, vad som helst!

men han gav mig den finaste gåvan.

Den gåvan som betyder allt och gör allt det andra till ingenting.

För han gav mig livet!

Han gav mig liv!!!


GLAD PÅSK!

Jag mår jätteilla av allt godis jag ätit. Usch. och klockan är bara ett. Undra hur jag ska ta mig igenom dagen?!


RSS 2.0