Klänningar

Foto: Sommarens kollektion. Finns att beställa vid efterfrågan.
 
Min sommarkollektion! Jag har sytt dessa under senaste månaden och jag måste få skryta lite, men jag älskar dem verkligen! Älskar färgerna framför allt men även modellen. Kom igen alla som vill och börja sy! Det är så roligt och så enkelt. Egentligen är det här bara en liten pepp, så sätt igång!

Utkast: Jun. 28, 2012

Jag fyllde arton igår. Det är inte klokt. Då menar jag verkligen att det inte är klokt! Jag ska inte vara arton. jag är ungefär fjorton. Samtidigt tycker jag ibland att jag är tjugo år eller äldre. Kanske är det så att åldern är svår att riktigt känna.

Jag vaknade i år morse med den där känslan av att något alldeles speciellt snart skulle hända. Och då är det fysiskt omöjligt att somna om. Så kom dom. Med sång, tårta och paket. Jag fick allt jag önskat mig. Framför allt en fiol. Det är ett av de vackraste instrumenten som finns tycker jag. Låter fint och otroligt vackert att titta på. På kvällen kom nära och kära till mig och uppvakta mig lite till. Under dagen förundrades jag över hur många som bryr sig om en. Inte för att jag tänker att ingen tycker om en utan snarare för att jag tänker att det borde inte vara så många. Det var hur som helst väldigt fint!

Nu är jag arton år. Vuxen som man säger. Fast nej. Jag är långt ifrån vuxen. Men visst är det ett steg på vuxentrappan mot vuxenvärlden. På många sätt längtar jag men på många sätt vill jag tillbaka. Men jag tror att det här är ett av få tillfällen i livet då jag känner att livet är bäst precis här. Där jag är. Inte i dåtiden eller i framtiden. Jag tänker inte så mycket på något av dem just nu och dt är skönt. Ibland måste man bara leva i nuet.

Alltid min

Var är du nu? Säkert i nån annans famn
tycker hon att just d är hennes dröm man?
Önskar att det regnar precis där ni är
och att hon inser allt med dig och vad du innebär.
 
Det är inte längre dig som jag vill ha
men ha alltid känslorna för mig kvar
 
Antar att hon tycker jag gjort ett dåligt parti
som lät dig va...som lät bli
kanske pratar ni och skrattar åt mig
lovar att hennes ögon tittar vackrare på dig
 
Det är inte längre dig som jag vill ha
men ha alltid känslorna för mig kvar
 
En dag ska jag gå förbi dig med en annan man
men vi kommer inte larva oss, inte hålla varandras hand
Då kan du sitta där med din underbara vän
och undra om du missuppfattat allt, och vad som hänt sen
 
Det är inte längre dig som jag vill ha
men ha alltid känslorna för mig kvar

Det var så enkelt då.

Jag umgås ständigt med barn dessa dagar. För dem så existerar inte en hel del av logiken som jag själv ser som självklar. Det är mycket märkligt måste jag säga! Jag har aldrig förstått det riktigt tidigare men nu förstår jag det till hundra procent. För dem kan jag vara från 15-40 år utan problem, även när de är fullt seriösa. Det har varit otroligt roligt och fina samtal som jag fått ha med de här barnen under dessa dagar!

SommarkvällarI

I går kväll gick jag ut, tog upp en tiding ur brevlådan och sedan så gick jag en stund medan jag läste. Lovar att det var runt sjutton grader utomhus och solen låg precis så på himlen att den når träden så att allt får en glimmande guldfärg.

För mig finns nästan inget bättre än sommarkvällar. Det är som om det vilar något magiskt över dem alla. Önskar att de kunde fortsätta att vara hela året om. Men frågan är om det skulle fortsätta finnas något magiskt över det då? Kanske är det resten av årets avsaknad av det som gör att man tycker att de är så speciella.

För visst är de fantastiska! De har nästan samma känsla som ens födelsedag. Känslan av att allt kan hända.

Bra dag.


Nu gäller det

Nu har jag sommarlov. Jag får göra exakt vad jag vill om två veckor. Konstigt men sant. Jag åker hem iallafall för att bara ta det lugnt idag. Har suttit under ett litet tak på Djurgården i ösregn med en kexchoklad i handen och fina vänner. Bra början på lovet!

 


Sommarlovet.

Har förberett under dagen för en riktigt mysig skolavslutning med min klass. Förra året fick vi ingen tårta, inget "glad sommar" kort eller några ballonger. Trots att vi alla är över femton vårar så vill man ju fortfarande ha det så som det var förut. När man var mindre.

Är den där längtan efter sommarlov och att ha en mysig skolavslutning bara en tripp längs nostalgivägen?? Ett hopp om sommaren och en bild av vad fantastiskt det kan vara. Sommaren är magisk. Det finns ingenting som inte kan hända och otroligt mycket händer varenda gång. Jag undrar om sommaren är så för alla. Om alla ser det som en möjlighet. För de som njuter av skolans rutiner är det väl snarare en plåga att inte ha något som styr ens liv. Kanske är de dessa som har sommarjobb heela sommaren. Jag vet att många skaffar sommarjobb i behovet av pengar men själv undviker jag att jobba på sommaren så mycket dom det bara går. Jag försöker att få ib pengar på snabb tid, som i sommar. Jag jobbar tio dagar och tjänar precis så att jag kommer kunna ha så roligt som jag vill under resten av sommaren. Ibland tror jag inte det är värt att jobba under sommaren. Inga pengar betalar värdet av den ledigheten.

Sommar alltså. Den har kommit nu, utan att jag visste om det. Jag och en vän pratade för ett tag sedan att man lätt uppskattar någots "första" men att vi sen slutar visa uppskattning. Som med den första sommardagen. Då är alla överlyckliga och njuter till tusen. Men den femtonde sommardagen hör man inte alls lika mycket av hur underbart det är. Försök att njuta av varje dag som om det var den allra första sommardagen.


Ojoj

fotboll alltså.

På en sekund blir du en stolt och engagerad svensk.

På exakt samma tid tappar du gnistan och stänger av TV:n

konstigt.

Segling

Det finns ingenting som mäter sig mot känslan ute på vattnet. Idag har jag seglat. I en liten segelbåt men med en härlig vind och en strålande sol. Jag kan inte säga annat än att det är helt underbart. I vissa stunder kan man gå nästan helt upp mot vind och då går det så ruskigt fort och du kan luta dig ut från båten så långt som du bara vågar.

En filosof har en gång skrivit om segling. Och att livet är sådant. En vind blåser och du sitter i segelbåten. Antingen kan du ta hjälp av vinden och följa vinden, eller så sätter du dig emot den. Det blir väldigt mycket svårare att segla men det är du som bestämmer då. I min tanke är vinden Gud och att du då väljer om du vill styra efter honom eller inte.

Du känner dig så fri när du är ute på havet. Det är som om ingenting kan stoppa dig! Du är fri som en fågel. Men egentligen så är det ju ganska farligt att vara på havet men det tänker man inte på där i båten. Då bryr man sig om friheten. Frihet är fantastiskt. Lite skrämmande och farligt, men fantastiskt!


Livet

Du umgås med människor du aldrig känt. Men plötsligt accepteras du för den du är. Ingen ifrågasätter dig och undrar vad du är för något. Du får vara bara dig. Jag älskar den känslan. En av mina favoriter faktiskt.


En gammal vän

På väg till bussen träffa jag en gammal vän
Och vi slog oss ner och pratade en stund
Och han var likadan än, precis som han var
Och allt jag tyckte in tycktes finnas kvar.

För han hade samma skor som då, blå slitna converse och han log på samma sätt
och hans rufsiga hår, lika oklippt som då, och han verkar liksom allting förstå.

Och jag berättade om allt jag hade gjort, om musiken och mitt nya kakrecept
Och han skrattade och sa att det lät precis som jag
Och han undra om jag hade min skivsamling kvar.

Och han hade samma skor som då, blå slitna converse och han log på samma sätt.
Och hans rufsiga hår, lika oklippt som då, och han verkar liksom allting förstå.

Vi reser oss upp och vi tar varann i han och säger det var trevligt att ses igen. Och att gå bort utan att ett nummer ges
Förstår jag att vi nog aldrig mer kommer ses.

Men han hade samma skor som då, blå slitna converse och han log på samma sätt.
Och hans rufsiga hår, lika oklippt som då, och han verkar liksom allting förstå.

På väg till bussen så såg jag en gammal vän. Men jag struntade i det och jag gick helt enkelt på bussen.

Men han hade samma skor som då, samma slitna converse och han gick på samma sätt
Och hans rufsiga hår, det var klippt ny ändå, och han verkar liksom allting förstå.


Bröllop

Under helgen har jag fått en ny familjemedlem men samtidigt förlorat också. För min bror gick och gifte sig i lördags och det var sagolikt vackert. Jan gifte sig med av de bästa människor jag känner. Så samtidigt som hon faktiskt blev en i familjen så försvann ju min bror också på ett sätt.

Men tänk vad fint det är med bröllop. Att lova varandra det man gör är både lite vansinnigt men samtidigt vackert. Vi hade en stor fest nere på mitt landställe och tro det eller ej men vi hade strålande sol under heela bröllopet. Jag gick runt och log hela dagen över lyckan att de gift sig.


Jag vill att han..


RSS 2.0