en kort paus.

Anna Sofia Margareta ska nu ta en bloggpaus. Den ska vara från och med denna stund framtill efter påsken. För att jag ska kunna tänka och fundera och bara fokusera på olika saker och ting. Men sen, kära läsare, får ni gärna komma tillbaka och läsa om mitt liv. Om ni på något vis finner det intressant!


www.prinsessananna.blogg.se (trodde aldrig jag skulle stanna så lääänge)

Someday

Jag SKA starta ett café någon dag. Om än bara för en sommaren men det ska ske! Jag ska baka allt det där som jag älskar att baka. Jag ska ha stammiskunder som kommer t mitt fik på eftermiddagen. Det ska vara skön musik och allmänt, ett trevligt ställe.

Mina senaste specialare.


En vårkväll i mars

Våga hoppas!

Vart ska jag? Ska jag någonstans? Eller ska jag stanna precis här?

När jag var yngre visste jag oftare vad jag ville. Nu vet jag inte lika väl. Förut visste jag att jag skulle bli musiker. jag vill fortfarande men jag vet inte om jag tar mig dit. Likadant som jag också knappt tvivlade, tvivlar jag desto mer nu. är det vad man lär sig av att bli stor? Att tvivla på det man tror på? I sådana fall vill jag inte bli stor. är det vad som innebär att man blir stor, att börja ställa frågor? Kanske är det så.

Men måste vi börja ställa frågor? Jag tror det. Men vi behöver inte ha som mål att aldrig ha något mål och något säkert heller. I Svergie ska vi vara medelmåttiga, alltså inte ha så starka åsikter. Men dit måste man inte gå. Men för att vara säker på sin sak kan det vara bra att ha prövat det en tid. Prövat och studerat så du verkligen vet vad det är du tror på!

ungefär som källkritik. Det är bara till för granskning så att du vet vad du litar på.

men ändå är det någonting fint med barnatro och barnasinne. Det är ju det vi alla säger. Och det tycker jag också. Jag tycker att det är någonting att värdera. och jag tror att det är vad granskningen är till för. Att återgå till den barnatro där du sätter allt ditt hopp till olika saker och då du vågar hoppas på omöjligheten!


Gud är ljus.

Han finns där. Varenda dag. Han väntar, varenda sekund. han knackar på din dörr, hela hela tiden. Han hoppas på dig. Det finns ingen i hela världen som hoppas så mycket som honom! Han tror på dig! Han tror att du kan göra allt, med hans hjälp! Han ser dig! vart du än är så ser han dig. De stunder som du sitter och inte tror att det finns någon där finns han där. Han älskar dig! Det finns ingen som älskat som honom. Och han älskar dig oavsett. Helt villkorslöskärlek. Men han önskar att du skulle älska honom tillbaka.

Gud ger ljus i min tillvaro. För han lyser upp mitt mörker.


brother


¨
when i was five and you were eight
ninehundredtwentytwo days didn't seam to mean so much
we could play, any day and just as long as we wanted to

and all those years, yes all those years
I've loved you my brother

When I turned ten and you turned thirteen
those ninehundredtwentytwo days mattered much more
no more playing around in the garden
just sream and shout was our way

but all those years, yes all those years
I've loved you my brother

Now I'm seventenn and you're twenty big years
I don't know if the ninehundredtwentytwo days is imporant
and I think something has changed
maybe we'll grow closer during all the coming years

cause all those years, yes all those years
I've loved you my brother

things has changes, back and forward
ninehundredtwentytwo days more or less
but still something has remaind

cause all these years, yes all these years
I've loved you my brother


Drottningholm
Jag älskar den här platsen. Drottningholmsslott ligger ungefär 10 minuter hemifrån oss med bil, alltså även cykelavstånd för en trevlig utflykt. Det är en väldigt vacker plats. slottet är en exakt kopia av slottet Versailles i frankrike. Jag vill väldigt gärna åka dit också just för att jag tycker själva dottningholm är så fint.

du borde åka dit någon dag, och ta en promenad!

Springvårt lilla lunchuppspel igår, väldigt spontant och lite orepat men tycker det blev ganska bra!

Min Passion

Jag sjöng idag.

Jag älskar att sjunga. Av hela mitt hjärta.

Någonting frigörs i mig när jag sjunger!

Det finns inget som går upp mot det.

Bakom mina solglasögon

Jag gillar dessa glasögon mkt. De understa då Molly sa att jag, i de översta, såg ut som Woody Allen. Inte min favorit likhet.

AmazingDen här låten gör mig glad. bara sådär. Liksom glad utan någon anledning. Feeeling amazing. Jag tänkte aldrig säga detta med jag gillade danny. eller jag gillar danny. lite lite granna. han är bra. ibland.

Solen

Vad gör mig till en god människa? Vem har ansvaret över mig? Vad är meningen med livet? Hur ska jag handla?

Massvis med frågor som bara cirkulerar omkring under tiden jag pluggar filosofi. Och imorgon förväntas jag att svara på frågorna på ett prov. På ett prov. Men ärligt talat så skiter ju faktiskt varenda människa förutom mig och läraren hur det går på provet. Så jag får inte lägga så stor vikt vid det.

Jag gillar solen. För den skiner. Den lyser upp allting, till och med mitt ansikte. Den gör allting varmt och värmer allt som varit kallt. Den är väldans väldans bra. förstår varför mänskligheten dör ut utan den. Utan värme, kan ingen leva.


Solen värmer taken varma...

So sorry

Sätt dig helt lugnt och någonstans där det är tyst. Sen sätter du på låten. Och lyssna på varenda ord, varenda fras. För den här låten är fullständigt genialisk.


YEEEAAH


Om du gillar twister och isglass över lag. Då är det bara att köpa den här. Den är helt underbart god och räcker för evigt. Alltså, verkligen, för evigt. Så köp den. 15;- på pressbyrån.


Midnight in...

Gillar att jag gått omkring i ca två veckor och tänkt: åh, vad skönt allting är. Jag kan vara lugn och bara inte plugga. Men sen så inser man en vacker dag att man skjutit upp varenda liten sak som man borde ha gjort. insåg igår att jag visst har två prov denna vecka och en massa inlämningar och "ta igen saker" att göra. Så min söndag har varit att endast plugga och baka en kaka. Kunde inte låta bli att baka helt enkelt!

Nåväl. vi har hyrt midnatt i Paris. Det äger.


Mina vänner

vi är fullständigt knäppa.


men jag älskar oss så!


Underbart

haft en så bra vecka! för jag har varit med mina vänner. och vi har bara pratat. Pratat om livet. om allt. I måndags sa vi hejdå till elin. Hon far nu, till LA. Konstigt värre.

I tisdags så ringde så sa jag och min vän att vi borde gå ut och gå. Och det gjorde vi, med varsin termos choklad i och ett glatt humör. Och så gick vi ner till bryggan vid vattnet och såg solnedgången. Agnes, det var den finaste stunden på hela hela veckan!Agnes. Du är totalt tokig och galen. och jag älskar det med dig!

Vårat träd

Det finns en plats, dit vi brukade gå
det är så vackert där, nästan som en saga åh

Jag och du brukade gå dit. Vi gick dit på rasterna och eftermiddagarna. Vi var bara med varandra. Vi samalde på glasskärvor i en låda gjord av papper. För vi tyckte att det var så vackert. Du hade med dig godis och klättare alltid högre upp ämn vad jag gjorde. Det var vårat träd.

Jag har inte pratat med dig på tio år. Minns du mig. Jag minns dig. Men jag vet inte om jag vill prata med dig nu, för du är inte den pojken som jag var kär i när jag var liten. och jag är inte den flickan som jag var då. Tänk vad lätt det var då. Vi bara satt där, i vårt träd och pratade.


...

Torsdag. vilken dag. Mycket mycket märklig dag.

Sommar. Höst. Vinter och så äntligen...Våren!


det är vår idag. Jag bara bestämde det. Framför allt eftersom det var tio grader utomhus  och jag hade inte haft någon sommarklänning på länge. Så jag bestämde mig för att det var vår. Min tandläkare skrattade åt mig när jag kom in och sa att det var väl lite att ta i att bara gå i lusekofta men jag sa att jag trivdes. Och det gjorde jag. Promenerade en timme i staden innan jag for till skolan och njöt av en bra dag. Våren får mig att sprattla på något vis!


Den bjuder jag på...!

Vilken grej!

Åh det är så häftigt! Det är verkligen cool och jag förundras över det om och om igen. För ni förstår: Gud består alltid. Han består verkligen alltid! och han är så himmelskt bra! Ibland så går jag vilse och känner att jag inte har fokus på något men sen kommer jag ihåg vad jag glömt. Jag har mitt fokus. Långt in i mitt hjärta. Det fokuset har jag haft så länge men jag glömmer det ibland.

För om jag går fel...Gud består

Om jag blir slagen...Gud består

Om jag blir sårad, spottad på, nertrampad...Gud består

Om jag dör...Gud består!

vissa kallar det naivitet, jag kallar det hopp! Ett hopp som jag inte KAN leva utan.


Ibland skuggar problemen bara över men det går ändå att se ljuset!

Gör mig glad!

50-talet

Det gör mig glad på något sätt! Har under de senaste veckorna tittat på en mängd gamla Alice Babs filmer och det är helt fantastiskt! Först och främst är Alice duktigare än de flesta och sen så är ju alla fina kläder där och alla äppelkäcka leenden som gör en varm i hjärtat! Alla är glada och allting slutar lyckligt tillslut. Det gör mig väldigt väldigt glad.


Den svåraste sången att sjunga

Två toner tillsammans
det är inte svårare än så
tillsammans bygger de upp någonting
hur kan det gå fel då och då?

för allt jag hör är brustna toner
jag hör bara om sorgsna hjärtan i melodierna

Hur svårt ska det va?
kommer vi någonsin komma dit?
Hur lång tid ska det ta?
innan vi kan hitta harmoni
i melodin som vi är i.


Sluta dröm om det ljuva livet, du kommer aldrig va med om det.

Just nu är allt lite som ett korthus. Ju fler kort som läggs på desto osäkrare är det att det kommer stå kvar. Det kan falla när som helst!

Var med mina vänner igår. Det är helt underbart! Dom är bra! och de får mig att känna mig bra! Plus att jag hade på mig min nya sjömansklänning. Jag var jag igår. Jag var definitivt jag igår. Och det gillar jag mycket!


Frågor en tisdagkväll.

Jag var nog smartare förr i tiden. Trots allt. För då skrev jag smarta saker, pluggade lagom, träffade vänner, hade lagom klädbehov och så vidare. Nu så gör jag allting överdrivet eller alldeles för lite. Fast kanske är det så att jag bara har en illusion över hur det var förut. Och så har jag en vision av hur det ska bli framöver. Tror att många tänker så här. Fantiserar antingen om en tid tillbaka eller om en tid framöver. Hur många kan påstå att de till hundra procent lever i nuet? Jag gör inte det, men jag lär mig. Sakta men säkert lär jag mig att leva i dagen idag. För det är ju så! "låt dagen idag fyllas av glädje" "Lev denna dag som den vore din sista". Det där senaste citatet är i och för sig lite svårt. för om det vore min sista dag skulle jag sitta och krama om mina nära och kära varenda sekund av den dagen och det kommer jag ju inte göra varje dag. men jag tror ändå att det innehåller någonting det där citatet. Att du inte ska försumma en dag för längtan till en annan. Att kanske inte leva på längtan till det kommande, utan faktiskt också njuta av tiden idag. Stund efter stund, dag efter dag, månad efter månad, år efter år. Så går tiden och då kanske man kan känna att man levt sitt liv till fullo när det en dag tar slut. men det är klart...Kommer vi någonsin känna att vi fått nog?

Aero-MUMS!

Vilken lycka att efter en trött och lång dag mötas av en Aerokaka från systern, importerad från England. Helt underbart jue!


en mycket mycket god choklad. tro mig!


Är du fortfarande arg? remix


I vår skola, i ett övningsrum, kan vad som helst hända. Men bara några rader in i låten stöter vi ändå på problem.

Tystnaden


En ny låt. Lite flummig. Lite konstig. Men hade lite tråkigt!

Spring-girl

there was a girl and she wasn't herself during the cold winter months
there was a girl and she has no smiles when it's cold outside
all she does is singing sappy songs thinking tomorrow never come

but now the birds sings songs again
and her smiles comes rolling in

something 'bout the weather changes her mind
and all her feelings and friends are suddenly left behind
perhaps it's beacuse the frosty snow or just her way to go

but now the birds sings songs again
and her simles comes rolling in

the cold shadow that has been over her was now gone
and she slowly explains saying: I'm just a weather girl
and I belive my season has come

cause now the birds sings songs again
and my smiles comes rolling in

the birds starts singing again
the leaves starts blowing again
the sun starts shining again

the birds starts singing again
the leaves starts blowing again
and I start singing again

cause the birds sings songs again
and I believe, they might be singing for me


Den här låten handlar om hur mycket många, framför allt jag själv, förändras av vilken tid på året det är. Och hur härligt det är med våren efter höst och vinter mörkret.


Tankar på bussenvarför kan nagelack aldrig sitta kvar. (jag vet, dagens ilandsproblem) men jag kan verkligen bli galen på det. Önskar att det fanns något lack som stannade på länge. Det här är ändå Isadora som kostade en hel del!


Hur i hela friden ska jag bli så bra som honom. eller som Annika Norlin. Hur ska jag lyckas? Denna eviga fråga som ställs om och om igen. Självklart känner man sig inte riktigt som världens duktigaste när man själv och Molly suttit och sjungit relativt falska stämmor i någon timme. Men det är klart, världsbäst behöver jag inte bli. Men lite bättre gärna. Men som det sägs: Övning ger färdigt.


Jag trodde mina ögon var blå. Men så ser de gröna ut och grå., och då och då glimtar till och med brunt till. kan man ha så märkliga ögon? kanske det. Det konstiga är att jag ofta lär känna människor av att se in i deras ögon. betyder det då att jag förändras med min ögonfärg? bra fråga det där.

Mycket hinns funderas på innan bussen åkt sina tjugo minuter och stannar till vid vattentornet!

?

Varför vill jag aldrig resa bort? knaseller jo det vill jag ju. fast bara till Paris. Och till London.


Och mina fingrar spelar något jag aldrig hört förut

Piano. Piano. Piano.

Om jag någonsin sa att det var tråkigt så kan det bara sägas en sak: jag hade helt fel. Jag tyckte det var tungt att sitta och öva vid pianot men nu så kan jag inte sluta när jag väl satt mig ner. Jag vill bara fortsätta spela, fortsätta komponera.

det är något med tonerna i pianot. Någonting som fångar en. de klingar så vackert så att du inte kan sluta lyssna på dem. Och om de flyter blir det som en ström, en ström som aldrig ska sluta. det har fångat mig totalt! Kan luta mig fram emot pianot och bara lyssna in varenda ton, höra varenda klang och försöka se vad som låter vackrast tillsammans. Men det är svårt för det mesta låter vackert på piano.

Håller på att lära mig ett av mina favoritstycken från Amelie från Montematre och det går helt okej. Lyssna på spotify!


Sant

"finns det något bättre än en promenad i stockholm med en god vän?
Det skulle vara en promenad med två goda vänner"


Man måste lära sig gåHar vandrat omkring i staden nu. först tillsammans med föräldrarna och sen med fina vänner. Jag gillar verkligen att gå omkring i stockholm. Man trivs helt enkelt. Om man kan staden, så gillar man den. Var på sjöhistoriska museet först och har sett en hel del coola båtar må jag säga.

iallafall vandrade jag in på Urban outfits, eftersom resten av sällskapet kände för det. så råkade det vara lite rea kvar vilket gjorde att jag fann denna snygga tröja på bilden, för en sjättedel av priset. Jag gillar't.

Sedan så gick jag och mina föräldrar på akademibokhandelns rea även och efter mycket längtan efter den inköptes Håkan Hellströms senaste fotobok.


"det finns en första plats som inte går att nå"

ord på min vägI have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream

de enklaste orden inneåller något så mycket mer än bara enkla ord. De innehåller ett helt liv. "I have a dream, a song to sing, to help me cope with anything."


RSS 2.0