Dumma dumma grej.

Vill åka. Vill inte åka. vill åka. Vill inte åka. Vill åka.

Usch, avsky för beslutsångest måste jag verkligen säga. Helt och hållet fruktansvärd grej. Och jag har inte ens bra skäl till att känna så här utan det är bara min intution som gör så här med mig. Så dumt som det bara går!


"Och det här är vad alla har sagt om mig, du du är för bräcklig, du kommer att skada dig."

Den finaste dagen på året

Att vakna. Till spänningen och julstrumpan tillsammans med bror min. blir övertalad till att sova en stund till då klockan bara är åtta.

Att gå spårning med syskon och få se mor och far göra samma sak för första året. hittar ett spel som jag alltid velat ha, oggachacka. Sitta i vardagsrummet och titta på sista avsnittet av tjuvarnas jul och sunes jul.

Att öppna den finaste inslagna julklappen av kära Agnes, som innehöll något som jag kommer använda mycket. "vad är musik, och 100 andra viktiga frågor", skriven av bland annat Salem al Fakir.

Att fika otroligt gott fika bakat av oss alla, och se Kalle Anka.

Att sitta i Ekerö kyrka, min favorit kyrka, och lyssna till en av de bästa livesolister som jag hört! När vi tillsammans sjungit Nu tändas kommer O helga natt av den solisten och jag och min bror kan inte sitta stilla. Båda hade gåshud.

Att samlas till julmat och proppa tallriken full med mat, lax framför allt, och sedan disskutera fina minnen från året som gått.

Och att slutligen sätta sig ner och påbörja den julklappsutdelning som vi alla vet inte slutar förrän om fem timmar. Och få väldans fina saker som man vet att man kommer njuta av under hela året.

Att somna, till lyckan, av att ha haft ytterligare en otrolig jul med min fina familj.

Mycket, mycket bra julafton! (och mycket mycket fina saker som jag fick)

Notting Hill

Definitiva romantiska komedin är Notting Hill. Den har allt. Allting! Ni vet den ger en hela tiden känslan av att helt oförstördbar kärlek kan ta plats. Med fina låtar som man tycker att bara en själv förstår...Och när ens lilla dröm om att en gång få hitta det där som de har i filmen får leva en liten stund!The smile on your face let me know that you need me
there's a truth in your eyes sayin you'll never leave me
the touh of your hand says you'll catch me, wherever I'll fall

You say it best, when you say nothing at all

(den enda riktigt töntiga låten jag verkligen gillar)

...

Hej

Just nu orkar jag ingenting alls. Alltså defititivt inte att blogga. Men iallafall, jag vill bara åka till en vacker ö, som är varm där jag får sola och bada. Åh, det vore fantastiskt!


So this is christmas.

Oj vad livet susar.

Jag känner det och ändå är jag uttråkad.

Jag har fått fina grejor. Varenda en är noga, noga genomtänkt.

Man blir ju glad liksom.

Men jag tror min bästa julklapp var att hela familjen var hemma.

Usch, vad mysigt det har varit.

mmmm.

och vi äter massa godis

Så jag ska faktiskt inte klaga alls.

God jul :-)

Jag bakar. Mjölkchokladtryffel, knäckklubbor, allting. Och julmusik från alla håll spelas på vår skivspelare. Julklappar lackas hela tiden och det smusslas omkring med vem som ska få vad och av vem. Några få avslöjade men resten är hemliga. Julbad förbereds och snart är det dags för pynttajm. Har bytt julklappar med fina vänner men inte öppnat Agnes. Fin vän det där. Jag har helt enkelt inte tid att skriva på min blogg. Julen är en högtid att vara med nära och kära och det är precis vad jag ska göra.Så från oss alla. Till er alla. En riktigt God Jul!
bara så att du vet.

Jag julmyser.

jag skulle vilja stanna prata men allt kommer tillbaks.

Det var värt det. att betala 360 kronor. Att offra min första jullovskväll. Att stå ut med komikergruppen Klungan i två timmar. För att få se henne. Dock kan aldrig tankarna hålla sig borta då jag bara vill resa mig upp och fråga "Hur gjorde du?", "Hur kom du så här långt". Säkert! var grym igår. Gjorde allting precis som det ska vara. Jag och Molly var nog de enda i publiken, kändes det som, som verkligen uppskattade henne för alla andra satt stela som pinnar medan vi hade vår egna lilla dansföreställning sittandes. De brevid oss gick till och med...Men det var det värt. För när hon spelar "Dansa fastän" och "Fredrik" går det inte att sitta still! Det går helt enkelt inte.

Grymt bra.

"Och ja, jag nynnar mycket, men jag...sjunger knappt längre,
är du fortfarande arg, är du fortfarande trött,
önskar du fortfarande...Att vi aldrig hade mötts?"


Tomorrows gonna be great!

Yeah

imorgon gäller det

Säkert! GE ALLT NU!

Du måste spela:
någon gång måste du bli själv
köttet är svagt
dansa fastän
fredrik
allt som var ditt
sanningsdan
Är du fortfarande arg
isarna
honung
får jag
steteoskop
du kanske var på holmön
när du dör
jag som blev kvar
riot
rotary

och några fler helt enkelt.

TAGGA!!!

Lite filosofi!


"Platon, denna man som i vår tid räknas som nästan den allra största filosofen. Lärling hos sokrates, förebild till Aristoteles.

 Platons lärare hade en idé om det sköna, och hur vi kan säga att något är vackert. Ett föremål som vi kallar vackert, var en strävan efter de skönas idé. Detta bygger Platon vidare på och han bygger upp en tanke om en idé värld, en bättre värld. Allting omkring oss refererar till någon idé. Tillexempel en häst som heter Olle, Olle refererar vi till "hästens idé". Ideérna är det perfekta. Enligt sokrates kunde ingenting nå så långt som till det skönas idé utan du kan alltid hitta någonting som avviker från idealet. Platon fann ett fel med sin idé i att det inte riktigt gick att tänka i "smutsens idé" och i "gyttjans idé" eftersom idévärlden skulle vara en bättre värld. Men Platon använde ändå sin teori. I frågan om staten och makten använde han grottliknelsen. De fnns de som kan ta sig upp ur grottan och se ideén för hur ett samhälle ska se ut. Vi andra ser bara skuggan av detta, en strävan efter att nå det perfekta. Filosoferna förstod "statens idé" och "samhällets idé" och skulle därför styra samhället.

Empirister och Rationalister har nästan alltid varit uppdelade mellan världens filosofer(åtminstonde de västerländska) Vissa påstår ju att vi helt enkelt bara vet saker utifrån det som är synligt, i den synliga världen, baserat på vår egna erfarenhet. Det är allt vi kan veta. Medan Platon och Descartes trodde på det osynliga. Descartes hade sin Gud och Platon sin idévärld. Det finns något som existerar oberoende av oss var deras åsikt. Det var där Aristoteles tog avstånd från Platon, eftersom han inte trodde att ideérna kunde existera av sig själva.
Jag tror på en idévärld. Jag tror att vi alla från början faktiskt har ett logiskt tänkande, ett förnuft. Inte att allt baseras på erfarenhet. Alltså kan jag kalla mig rationallist. Jag tror till och med att empiristerna lätt övar bort lite av sitt logiska tänkande genom att bara använda sig av erfarenhet. tämnk om vi föds mycket mer kunniga än vad vi blir pågrund av att vi lär oss att vi måste basera allt på erfarenhet, och alltså prova allt? jag tror att jag till vissa delar liknar Descartes men jag vill lägga till att jag tror att man har ett samvete när man föds. Att man har en idé av vad som är rätt och fel, men som sedan förstörs för att vi blir tillsagd att du måste bygga upp din kunskap på erfarenhet och då glömmer du bort ditt samvete. Jag är ingen fantastisk filosof men jag säger lite som Sokrates: "Jag påstår mig inte veta någonting som jag inte vet, alltså är jag visare än de som påstår sig veta men ändå inte vet". Jag kan gissa och ha mig om min verklighet men jag vet att jag inte vet. En teori jag har stämmer väl överens med Platons, det är att jag tror det finns en idévärld och att Gud har skapat alla ideérna. Det är därför jag kallar mig kristen. Jag tror att vi ständigt försöker efterlikna "människans idé" eller Guds skapelse Människan. Och i min bild så går det ihop med det dåliga också. Det dåligas idé är inte Guds idé, utan det ondas.

Men detta är något jag reflekterade över nu och ville skriva ner. Du skulle kunna säga att jag flyr, som många sa till Descartes. Jag är ofullkomlig och därför behöver jag något fullkomligt. Eller som Platon, världen förändras och ingenting är perfekt, därför behöver jag en perfekt idévärld. Du kan säga att jag flyr eller kan man säga att jag vågar. Jag vågar hoppas!"

Mitt svar på ett prov i höstas


Nu är det jul!Hej mitt vinterland! Nu är jag här!

inget mer av "I'm dreaming of a white christmas, just like the one I used to know"

Tjoohooo

IT's the final countdown.

1.2.


3.


Vilket par tycker just du?? Jag har ett par favoriter, men jag vet inte riktigt. Inte alls säkert att jag lyssnar på din såikt men ändå.

Ja jag borde gå, men...

Denna fredag, för ett år sedan, brast allt. Jag minns den dagen så väl. Tror nästan jag kan säga att det var den värsta dagen i hela mitt liv.

Jag kom hem, otroligt trött. Så sa min bror bara åt mig att tömma disken. Jag sa att jag var trött. Och så sa han att om jag tyckte så mycket om min skola så fick jag väl stå ut med att jag är trött. Då brast det. Jag började skrika, gråta, var helt enkelt förstörd. Jag orkade inte mera. Efter en hel höst då jag hållt masken. jag hade försökt att få alla att tro att jag hade det toppen, men det hade jag inte haft.

Jag hade 30% frånvaro förra höstterminen...30%!!! Det är helt galet mycket! Och jag orkade helt enkelt inte gå i min klass, orkade inte gå i min skola.

Men jag vet inte om jag kan säga till alla som inte trivs i sin skola eller klass att sluta. För även om det var rätt för mig så tror jag inte att det stämmer för alla. Alla har sin egen väg helt enkelt.

Men det jag tänker är att lyssna. Jag lyssnade, jag tänkte och tog in vad han där uppe sa. Och så gjorde jag som han sa, och det blev bra. Jag tror att jag skulle stanna kvar på Rytmus så länge som jag gjorde, för att verkligen käna att jag behövde lämna skolan. Känns hur bra som helst idag att jag bytte.


För ett år sedan.Hahahahaha. jag älskar att fotografera mig själv med webcam!


YES!

Klart. klart. klart. klart. klart. KLART! åh älskar känslan. den gör det acceptabelt att få ett G, på ett utkast, men ändå.

Ändlös Dialog

Jag säger inte att jag måste ha rätt
jag säger inte att du måste hålla med mig
men du måste förstå att jag tycker inte som du
och jag tror inte att jag nånsin kommer göra det

du måste förså att jag inte vill ha fel
du måste förstå att det finns någonting inom mig
som säger varje gång, det är bara att kämpa på
snart så kommer det att gå

jag vill bara att du lyssnar
lyssnar nån minut
jag vill bara att du tänker igenom tillslut
jag vill bara att du lyssnar
lyssnar nån minut
tar in nånting tillslut

jag säger inte att jag har alla svar
jag säger inte att jag vet var ajg ska va
jag säger inte att livet det är lätt
men jag vet nånting som gör det lättare

och jag ser nog hur du har det då och då
och jag ser nog att du kan nog förstå
så jag kan inte släppa det

jag vill bara att du lyssnar
lyssnar nån minut
om du bara ville lyssna, ta in nått tillslut
om du bara ville lyssna
lyssna nån minut

om du bara ville ta in det tillslut

Denna låt handlar om hur svårt det kan vara att ha en dialog. Egentligen är den till för att passa när som helst, när man har en dialog med någon som man känner inte tar in en enda bit av vad man säger. En frustrations känsla som egentligen inte påverkar mig personligen utan mer att man verkligen vill att personen ska förstå en. I mitt fall, utifrån vad jag skrev den om, tror jag att båda parterna av dialogen skulle kunna sjunga sången till varandra, men ändå inte få något svar. Det är därför den heter ändlös dialog!


Julkalendern

Efter tio år av irriterande sjöråttor, konstiga dektektivbarn, superhjältar och saker som inte alls har med julen att göra så kommer 'äntligen denna fina julkalender "Tjuvarnas jul".

Om du som jag letar efter det där gemytliga, då stämningen byggs upp, lite gammeldags, lite lagom läskig så är det här precis rätt för dig!

Kurre, huvudrollen, är en av de bästa karaktärer jag stött på i en adventskalender. Jag vågar faktiskt säga att årets kalender mäter sig med de allra största: Julens hjältar, Sunes Jul och Pelle Svanslös. Men inte riktigt lika bra kanske, men nära på.

Så om du inte sett någonting, ännu finns chansen! Du kan kika på Svt play och se igen alla femton avsnitt.

Vilket påminner mig. Det är den femtonde december. helt sjukt.
Mycket sevärd.

ibland får det bara vara så.

Alla har dåliga dagar. Det gäller bara att inte låta de dåliga ta över de bra.

He's not you...


från i fredags. Ledsen för dålig ljudkvalité

bra grej: Sjukt fint band, duktiga musiker och jag gillar min klänning.
dålig grej: jag tycker inte om att bara ha lugna låtar. och att det inte uttnyttjade min röstkapacitet.
slutsats: skriv mer spännande låt tills nästa gång, men samma musiker.

Veckans artist (back again)

Mumford and sons.

Ett band som jag nog lyssnat på ett bra antal år men utan att riktigt tänka på det. Det var min bror som började lyssna på dem och sedan åkte jag med. Men det var främst i somras som jag insåg hur otroligt bra de är.

Det jag gillar med bandet är deras samspel. Det är roliga arrangemang på deras låtar och de har bra och snygga texter. Just detta band njuter jag mest av sångarens röst. Det är en röst som det inte riktigt går att sätta fingret på. En röst som både låter som en röst, men också som två som sjunger samtidigt. Jag sitter verkligen och njuter när jag hör honom. Men jag tycker att hela bandet har en utstrålning som jag själv en gång hoppas på att ha.

Men ovanligt nog så är det inte texten jag lyssnar på mest, men de har fått till otroligt snygga melodier oh samspel som sätter sig på hjärnan, en mycket bra kunskap!


Lyssna!

Lite ny inriktning

• skriva lite djupare vad dina låtar handlar om
• ta upp speciella/ värdefulla/ roliga stunder du vart med om
• ge recept
• veckans artist oftare/ varför just den

Detta var då ett önskemål från en av mina läsare och har då beslutat att göra så här:

Jag är multikulti tjej. Jag sjunger, dansar, spelar, ja jag gör en hel del. Därför blir denna blogg en plats där jag uttrycker mig i estetiska uttryck och tipsar om vad du själv kan hitta på hemma!

Alltså:
Musik
dans
teater
film
foto
bakning
syende
m.m

Hoppas ni kommer tycka om det!

Lucia

Lucia är en mycket märklig tradition tycker jag. Vi sätter på oss nattlinnet, en krona och tar några ljus och låtsas vara ett helgon från lång tid tillbaka. Kan förstå varför turister reagerar så mycket när vi går våra luciatåg.

det var just de reaktionerna jag fick se en hel del av, och jag undrar om det inte finns en hel del klipp på youtube från det här!

Ja en tripp runt i gamla stan, på österlånggatan med ett härligt luciatåg fick allt människor att lysa upp!

Glad Lucia! ...elller vad man säger...

Pepparkakshusbygge

Woowi Woowi, som min vän Martina skulle sagt. Fy vad mysigt det är att bara dra ihop några vänner och baka. Måste göras oftare och ännu mysigare. vi kom ju faktiskt fram till att vi ska ha en dag till, när det blivit snö med pulka och Disney! Det kommer bli toppen!

Igår bakade vi julgodis men framför allt: Ett helt grymt pepparkakshus. Jag vet inte vad vi gjorde det blev bara otroligt fint! Jag blev jättenöjd. Det är kankse lite snett, lite sådär, men det är ju charmen som räknas!

Mysigt värre!


vilken känsla

I går sa min vän simon en bra sak till mig:
"anna i uppsatt hår ser du verkligen stilig ut, men i utsläppt är du du!"

Jag gillar att vara jag. På scenen tycker jag nästan att det är det viktigaste av allt. Hur många som helst kan ställa sig på en scen och sjunga snyggt. Men sen ska du ha en bra låt. ett bra band. ett bra samspel. ett schysst senspråk. en bra personlighet som lyser. och igår kändes det som om några av dessa grejer iallafall fungerade.

Film kommer upp snart. men än så länge vill jag bara säg att det var kul

riktigt kul.

What can I do to make tomorrow be here now.

Nu är jag riktigt riktigt peppad. Imorgon alltså. Imorgon får jag och ett gäng härliga musiker stå där vi alla älskar att stå. Det är häftigt att få göra det ibland. Jag hoppas att alla förstår min låt. Hoppas att alla tycker att musiken, sången, allt helt enkelt låter bra! Förra gången gick det k-a-t-a-s-t-r-o-f....Men imorgon så hoppas jag på bättre!!


This is what I'll be wearing :)

Fortsätt ljug ni bara!

Hur tänker en tonårs stjärna när han på tv säger "finnar är inte cool, så ska ni bara låta de vara där". Justin bieber borde troligen stirra in i spegeln och fråga sig själv: hur dåligt hade inte jag mått om någon av mina idoler skulle sagt så? Förstår han inte hur starkt de tonåringar som inte har råd till att köpa "proactiv" reagerar på just precis hans ord. De får bekräftat av deras största idol att deras hy inte är okej, att du måste bli av med dem nu! Mycket märkligt.

Hur konstigt är det att många många tonåringar ser ner på sig själv så här när vi har sådana reklamer som med den med justin bieber. Det blir en självklarhet att ha perfekt hy, annars har man helt enkelt ingen "cool" status. Jag funderar över om de där företagen som säljer produkter som proactiv vill få människor att må bättre eller sämre? Ju fler som mår sämre, desto fler lär spara pengar till att köpa deras produkt. Men vad händer då när produkten tar slut: jo personen mår ännu sämre.

En skitsak! en skitprodukt. Jag har ingenting emot produkter som hjälper mot finnar, men det måste ju vara så att personer frivilligt tar beslutet att använda dem. Inte blir tvingade av att känna sig "ocoola" annars.Det här var de första bilderna som jag la upp som sådana närbilder på mig själv. Jag fixade hjälp mot min hy för att JAG ville det. För att JAG kände att jag inte riktigt ville ha det längre. Låt ingen påverka dig till att ta något beslut utan ta det själv!

True singersong writher thing...

Once I feel in love with a boy and he told me to go
to seak a treasure beyond star, I didn't know

But it was miles away from you

this treasure I had never seen, I didn't know it existed
I never knew, I could feel this way

in these moments I can't close

I got miles away from you 
yeah I got miles away from you

I'm looking for a light I said
to the man with mysterius eyes

and he said I think I know what you're looking for
and I think I have it here

but I was miles away from you
and i promies i'll stay true

and the man took me to his mountain
and he look over it vand said
what do you see, dear girl, i wonder if you
are meant to be here

but i was miles away from you
and i know it been said where to
but i was miles away from you

the man look down and I looked in to the great sky
and i said to him  there's a place i reconize tonight

and he said that's the place, the one you've been looking for
there's the treasure you've been searshing for and oh so much more

and i was miles away from you
and i guess i still have to go trough 

I have you there all the time
and i had you in my life
oh i'm running miles to get
i'm running miles to get to you

have you been waiting my dear friend
have you been looking for me when i was gone
cause now i'm coming home


konsert den nionde december!


He´s not you.

picture by molly

BRA INSIKT!

Ibland så låser man människor ute, för att man helt enkelt inte tror att de förstår. Men sen inser man att det finns en anledning till varför du egentligen är så nära vän med dem. De känner ju dig, och de bryr sig.

Så otroligt bra att inte! Så om du, kanske liksom jag, är ganska stressad och tänker "jag klarar av precis vad som helst" så är det dags att tänka lite så att de finns de som vill hjälpa dig med det som du håller på med. Som fortsättning på låten är ju "du klarar av precis vad som helst, bara hjärtat är med" du måste alltså ha med hjärtat i det du gör annars kollapsar allt. Iallafall englit svalan i tummelisa, och han har alltid haft rätt i min värld.

Så tack till mina vänner som finns där för mig. Och glöm aldrig att jag vill finnas där för er så fort som det behövs. Även om det inte behövs vill jag så gärna ha er omkring mig! Glöm det inte.

Ni tre. Som finns omkring mig varenda dag. Utan er vore jag inte som jag är just nu. I förra december hade jag ingen att luta mig på, men jag har er. Och det blir ju störst stabilitet om två lutar sig mot varandra! jämvikt kallar vi det!

"Får man luta sig mot nån?"

Ja!


Det baa är så

Det spelar ingen roll hur lång tid det går
det spelar ingen roll hur sjukt otrevliga vi var mot varandra senaste gången vi sågs
det spelar egentligen ingen roll vilket humör den ena eller den andra är på
det fungerar alltid ändå

Det är exakt det jag gillar med dig Agnes Jarl. Du gillar mig i alla lägen. jag gillar dig i alla lägen. Och så är det bara.

jag är bra på att hjälpa dig med de du inte förstår. och du är grym på att hjälpa mig lugna ner mig själv. Du är en lugn person och jag är en ganska smart person(du med såklart men du fattar grejen)

Det roligaste är att vi nog inte skulle vara grymma på det om det inte var så att vi känner varandra så otroligt väl. Det är var allting slutligen leder till, vi har lärt känna varandra djupt ner och det visas alltid.

Jag älskar dig min vän.


Fina vän!

En hel september hade susat förbi
och en lysande och färgstark oktober
till och med en grå och dyster november

och ändå, nu när vi ses en vacker fjärde december, så blir jag precis lika glad att se dig som alltid!
Du betyder mycket min kära vän!


Vacker@flicka.snygg

Help, I need somebody, help, not just anybody

HJÄLP!

Okej, kanske inte. Inte preccis SOS men nära på. Jag är helt slutkörd nu. Jag har gått på mina extra batterier ett tag nu och nu är de också snart slut. Så om någon har lust att hjälpa mig säg till.

Men jag ska INTE klaga. För det finns någonting för alla nu i december som är krävande.
Har bokat biljetter till säkert- glädje!
Var i kyrkan idag och såg min helena- glädje!
Har faktiskt tagit mig igenom nästan hela mattekapitlet- otrolig lättnad!

Så det finns ju faktiskt ljuspunkter i vardagen. Bara det att ibland tas det över av allt det där mörker som ligger och tränger på. Konstigt att det ska få vara så. Men man måste ibland bara låta ljuset skina igenom och tryka bort mörket. En bra grej att göra en dag som denna.

And I told you everything I never knew.

Jag funderar på att skicka iväg mitt egna julkort i år. Vore ju faktiskt hur kul som helst att överraska några personer med att oj, här kommer julkort! Ska nog göra det faktiskt. www.fujidirekt.se har ju en helt otroligt bra deal med portofritt och bara 2.95 per kort. Jo, jag ska nog göra det ändå. så om du verkligen tror att jag tycker om dig av hela mitt hjärta damper det nog ner ett fint litet kuvert i din låda någon gång innan jul. Men även om det inte gör det så bryr jag mig mycket mycket om dig.

Jag har ätit polkagrisar nu. i väldigt stor mängd. Typ en hel påse helt själv men det är nog en av de bästa godissakerna i hela världen måste jag säga. Jag är pigg idag. tror det är första dagen på tre veckor. Sjukt skönt att vara pigg, och är lite tagga på en dag av plugg, julmarknad och allting annat. Nåväl, nu ska jag göra någonting annat.

Hör av mig, imorgon blir det skridskor vid kungsträdgården dock men jag kanske överlever. You'll never know...

Do they know it's christmas time at all?

För att sprida lite julstämning i sitt hem behövs lite olika faktorer men för mig är det nog framför allt ljus och julmusik. Har jag ett tänt ljus, en adventsstjärna och en julskiva i spelaren så trivs jag och känner mig julig!

Kopierade upp cirka 50 jullåtar igår. Nu blir det till att öva extra på pianot och gitarren!

God första December!

O visst är det som en dröm
o visst är det härligt
varje gång som stjärnan tänds
så längtar vi förfärligt!

Den första december är här igen
då saknar vi granen förstås
den första december är hääär
då är julens snart här hos oss
då är julens snart här hos oss

RSS 2.0