You know me!

Nu far jag till Skåne, har saknat mitt land! Och varsågoda!

http://soundcloud.com/anna-sofia-margareta/hes-not-you 

Här är en länk som ni noooog borde trycka på! Det skulle jag göra iallafall!

Tack i så fall

och förlåt för hemskt dålig uppdatering.Men denna vecka har rusat ifrån mig och jag har inte hunnit någonstans alls!

En välbehövd dag!

Helgen har varit stressig! Second hand på lördag morgon vilket var stressigt pga allt jag ville få tag på. Hittade en underbar klänning/kavaj och en marchesterkavaj! Åh, och typ fem tyger och finfina knappar. Alltid lika nöjd efter en sväng där.
Sen så överraskade jag ju som sagt Molly hela eftermiddag/kväll så lördagen var väldigt upptagen. Men så igår, söndag, fick jag en fantastiskt skön paus! Vi (mor, far och bror) åkte ut till Sandhamn i skärgården. Det var finfint. Ut med en liten mysig båt, lunch på värdshus, promenad runt hela ön och en mysig hemtur i skymningen i en mycket trevlig båt!


Fin båtresa dit!

En promenad mot Sandhamns värdshus

Gillade att det står (kan innehålla hagel) efter andbröst...Jag tappade aptiten en smula!

Fina föräldrar som firade 30 års förlovningsdag ;)

Vacker skärgård!


Saknar havet mycket!


Älskar min nya jacka!

och en mysig båt hem!

En lugn och trevlig dag, då även mobilen dog under förmiddagen så jag var mobilfri också! Man borde ägna sig en sådan dag i veckan!


Surprise!

Akta dig för att säga någon önskan till mig nån gång för vanligtvis tar jag in de direkt. Som med Agnes. Hon sa att hon ville ha en stickad poncho och tre månader senare lång den där! Sen så sa ju molly för nån månad sen att hennes perfekta födelsedagsfirande vore att hon och hennes vänner skulle äta tillsammans och sedan gå på musikal! Så igår fick hon det av oss! oss(jag, issa, emelie och martina) det var prima! Vi åt picknik och gick på djungelboken! Det bästa var att överraska henne, först med picknik och sen att kidnappa henne på tunnelbanan. har aldrig sett någon så rädd som hon var då! Och jag var inte den bästa tjejen att leda henne då vi stötte i rulltrappsräcket hela tiden! Men mysigt var det och Djungelboken varunderbar!


En överraskad tjej!

eh, en smulad överraskad när ögonbindeln dök upp också.

Mysmys picknik! i solen!Orka!

Tack till er som svarat på "vad, vad vad?"

Den svarta klänningen behåller jag definitivt. Har dock inte bslutat mig om kappan, vet verkligen inte!!!

Så var det med den

Åh fina fina molly. Var så himla fint att se dig så glad. och så fint att bara få gå på musikal också! Älska musikal. vi kommer göra ett mästerverl!

Du är förlåten!

Förlåtelsee är nog något av det finaste som finns. Jag tror verkligen det. Men många har så svårt för förlåtelse, och det är märkligt. Både att det kan vara så svårt att förlåta andra men även att det kan vara så fruktansvärt svårt att bli förlåten eftersom man ibland inte känner att man är värd förlåtelsen.

Att förlåta är fint. Jag har relativt lätt att förlåta andra, men svårare att förlora mig själv. Men det lättaste är nog att säga att den gyllene regeln passar precis in här! Ni vet den där som man hela tiden fick skriva när man var liten och satte upp på väggen. Jag kan förlåta andra för småsaker ganska lätt. Det är de större sakerna som kan göra det svårare. Men det borde ju vara antingen eller, att antingen är det svårt eller lätt, egentligen borde inte frågan spela så stor roll.
Ibland förlåter man nog människor bara för att få ha dem kvar. Man vågar inte fortsätta vara arg på en person, för då kanske den går ifrån en. Jag förlåter människor ibland av denna orsak, men oftast förlåter jag människor för att det är så fruktansvärt jobbigt att hålla kvar i att vara arg. Det går en på nerverna. Och då mår man bara dåligt. Istället kan det vara så att genom att förlåta en person så behöver det hela inte göra lika ont. Du kan få välja om du vill låta hatet ta över i ditt liv, eller låta kärleken ta över, ditt val!

Att få förlåtelse kanske du inte tycker att du är i behov av? Jag vet inte, men så kan jag känna. Jag är ofta i behov av att få förlåtelse av andra människor men ibland kan jag tycka att jag inte behöver någon förlåtelse från Gud. Jag kan liksom tycka att jag är felfri inför honom. Men det är jag ju inte. Det vet jag. Men ibland känns det som så. Men det är fint att veta att jag när som helst kan be om förlåtelse till Gud och bli förlåten. Jag vet ingen av mina vänner som kan garantera mig det.

Det är fint med förlåtelse. Nästan det finaste som finns.
För finns det någon större kärlek än den som förlåter?

Du är förlåten, du är förlåten, du är förlåten
Du kan gå fri!


vad, vad, vad?


Svart klänning 199;-, hatt 149;-

blåprickig klänning 199;-


Kappa 299:- och halsduk 99;.

BEHÖVER HJÄLP! VAD SKA JAG VÄLJA AV DESSA SAKER????

.

Kan nån förklara hur det känns
för jag har inga ord
jag kan inte säga hur jag mår
vet att några faktiskt förstod


Fredags promenad

Att sitta på bussen varenda dag och åka den där irriterande resan fram och tillbaka. Jag kan så ofta bli galen på att åka förbi så vackra miljöer och fråga mig, varför jag sitter på bussen? Men idag så tog jag saken i egna händer och tog med kameran. Så hoppade jag helt enkelt av vid Drottningholm på vägen hemåt och vandrade omkring där en stund. Det var väldigt fint att få göra. Samla tankarna och samla foton. Jag är fruktansvärt dålig på att fotografera men när det är någonting vacker man fotar så blir det ju vackert trots fotografens prestation!


Fint.

Det var fint att få minnas någon en kväll.
Det var fint att få gråta ut lite, bara lite lite granna.
Det var fint att träffa människor som man inte sett på länge.
Det var fint att se hur kärlek strömmar.
Det var fint.

Det här är vad dom säger.


As I went down in the river to pray
Studying about that good old way
And who shall wear the starry crown
Good Lord, show me the way !

O sisters let's go down,
Let's go down, come on down,
O sisters let's go down,
Down in the river to pray.


Good Lord, show me the way


Jag vet inte.

Frys
Tack! För att jag bara fick en liten liten paus i min vardag. Om än bara några få sekunder så känns ändå allting så mycket bättre när man fått den där lilla stunden. Jag ska baka kanelbullar med mamma nu. Och plugga. Massvis. Men det känns väldigt bra just nu. Samtidigt som vissa saker känns dåligt. Men jag har sådana fantastiska vänner. Älskar dem. Kanske behöver jag de stunderna då jag sitter framför bloggen också. Eftersom det får mig att ta en paus från vardagen. Kanske är det just därför jag bloggar. Jag vet inte. Min sing and song writer lärare säger att det är hans vanligaste svar: Jag vet inte. Och jag önskar att jag skulle kunna svara det oftare. Men jag känner alltid att jag vill ha svar! Jag vill aldrig säga: Jag vet inte.


Anna; Frys!


Revolutionens dialog

-kan du sluta tjata om din förändring
jag vet redan allt du vill
ingenting kommer förändras
som du håller på

-Kan du sluta tala om vad jag gör
jag kämpar för vår värld
du sitter på din stol, skriver låtar om ingenting
se dig omkring!

-Kan du sluta babbla om världen
och dess problem
jag orkar verkligen verkligen inte höra på
och våga inte säga till mig
vart jag ska gå

-kan du sluta tänka på dig själv
och se alla andra som lider här
allt handlar faktiskt inte om dig
och om dit liv och allt det där

-nej men förlåt då men jag trodde alla skulle må bra
-ja, precis så sa jag det skulle va
-men räknas inte jag in i din ekvation
-ge mig bara en revolution


Ljusa kvällar i september
Min vackra höst. men jag saknar min vackra sommar. Och de långa sommarkvällarna.
Men vackra foton blir det.

Inte logiskt.

Så slog verkligheten tillbaka
jag visste att det varit för bra
på fem sekunder vreds allting omkring
och lämnade mig så här

Det är inte logiskt att någon försvinner
som du gjort
det är inte logiskt att du inte finns kvar
och att allting ska gå tillbaka
som det var.

Jag fattar det inte, jag kan inte förstå
har inte tagit in det, bara det som går.
På något sätt vill jag inte veta
samtidigt som jag vet så väl

Det är inte logiskt att någon försvinner
som du gjort
det är inte logiskt att du inte finns kvar
och att allting ska gå tillbaka
som det var.

Det är inte logiskt.

Snälla :)

http://pepsi.se/ideas/125

Like!

Svergies bästa röst?

Jag förstår mig inte riktigt på programmen som försöker få fram sveriges bästa röst! För hur ska det gå ihop? Dessutom så finns det en väldigt stor skillnad på bästa röst, intresssantast röst, orginellast röst osv. Därför tycker jag att alla de här programmen är lite b pågrund av det.
Men om man skulle säga vem svergies bästa röst är, vem skulle det bli? Nej, jag tycker inte att jag har svergies bästa röst! Jag tycker att jag sjunger helt okej men det spelar inte riktigt någon större roll. Iallafall så funderar jag ofta över sådana saker. Det finns åtminstonde några röster i svergie som slår lite högre än alla de andra enligt mig! Och nu tänker jag prata om de som lever eftersom annars radas hela listan upp med evert taube och alice babs och ni vet. Men iallafall här är de namn som jag själv skulle sätta på topp tio: Tommy Körberg, Helen sjöholm, Sissel Kyrkjebo, Ola Salo, Peter Jöback, osv. Nu säger jag inte att dessa röster är de jag lyssnar mest på, som är intressantast eller någonting sådant. Men jag vet att dessa personer har en sådan röstkapacitet som slår väldigt mycket annat.
Jag har alltid facinerats av Ola Salos röst. För han kan ta varenda ton känns det som. När jag hör honom vet jag att jag aldrig kommer få höra en falsk ton från honom, för han sjunger aldrig falskt. Och han kan gå jättelångt ner och låta som en ritkig bas samtidigt som han sjunger en av de högsta falsetterna jag vet. egentligen påminner Ola och Peter Jöbacks röstkapacitet mycket om varandra, bara det att Peter låter väldiggt mycket mer feminin än Ola och han wailar bort en hel del också. Därför får både Ola Salo och peter jöback finnas med i min kategori på svergies bästa röst.
Men sveriges bästa röst är nog sällan sveriges mest intressanta röst! Jag tycker Håkan har en intressant röst, Salem al Fakir har defititivt en intressant röst, Anna Järvinen, Annika Norlin, osv. Men dessa är ju de som jag faktiskt lyssnar på mycket mer till vardags än de andra. Vilket kanske visar just att det är de intressanta rösterna som spelar roll. Så jag tror inte riktigt på programmen för jag tror att de intressanta rösterna måste få hitta sin väg själv och inte bli puttad ut i rampljuset.


Cornelis


Inget slår dig!

The ARK!

Så rusar en helg ifrån en, utan att man riktigt har hunnit med att märka det. Jag har njutit av lugnet under helgen och försökt att pressa ut det till max!

I fredags var jag på en grej som aldrig kommer upplevas igen. The Arks sista spelnning, på Gröna Lund. Mötte upp bästa vännen och så for vi. Stod i kö en stund eftersom hon inte varit smart nog att köpa grönan kortet men så kom vi slutligen in. Efter många om och men stod vi slutligen en meter från scenen!!! Helt fantastiskt med tanke på att vi ställde oss där halv sju! Så var det bara att vänta. Jag var mest spänd eftersom jag tycker att Ola Salo har en sådan alldeles fantastisk röst! Agnes var mest spänd eftersom de är några av hennes allra största idoler! Och alltså när skynket framför scenen åkte upp så började känslorna flöda. För de är så otroligt bra! Jag har aldrig hört dem live förr, men har lyssnat på dem några år nu.


Denna talangfulla människa!

De lekte verkligen på scenen!

mmmm...

Fantastiska gitarrister!

Agnes älskar deras scenkläder!

En mycket vacker kväll!

Men tillslut var det dags att släppa taget. Med Calleth you, cometh I avslutades konserten med väldigt många hulkningar i publiken. Men jag måste säga att jag nästan tyckte det var väldigt bra att de lade av nu. De har inte blivit överflödiga utan man kan komma ihåg dem helt och hållet positivt!


In a world full of wonders


När mitt hjärta är fullt av bekymmer
gör din tröst mig glad.

Ps 94:19


En mor och en dotter
Ge din mamma en chans, hon gör så mycket för en!

Vackra höst

En vacker höst verkar vara i antågande. Vilket gör mi glad när solen ligger på under kvällstimmarna. Nu har solen gått ner men det gör ingenting just nu. Jag vill bara stå i solskenet en stund!Lycka på post.

Min fina fina vän gjorde mig så bubblande glad igår. jag var ganska nere, lite trött och lite depp efter mycket kö! men så kommer jag hem och möts av ett paket med mitt namn på högst upp! och i den, åh, det var så fint. I låg ett handskrivet brev i skrivstil med bläck fullt av vackra ord som bara lyste av kärlek! Sedan låg där en så vacker kofta och en underbar sjal. Tack vännen för den kärlek du gav mig! Det värmde så mycket!

Fin va!
 

GILLA!

Riot

När jag ser dig ser jag eld i dig
Du som kan förändra allt
Du har idéer, planer tror allt går om man vill
Samlar, demonstrerar

Mmm mmm mmmmm
Mmm mmm mmmmm

Du som låser upp bojor för hur man borde va
Tänker framåt och tittar i jorden, välkomnar alla
Står på barrikaden, tvåtusentalssuffragett
Rosa Parks sa aldrig att det ska va lätt

Mmm mmm mmmmm
Mmm mmm mmmmm

När du kommer och brinner säger de: "Skriv ett förslag
Om två år och några månader kan du få svar"
När det är du som borde leda oss
Det är ni som borde leda oss
Led mig fel om ni vill men under min livstid
Kan jag nån gång bli ledd av nån som tror på nånting

Aaaaah aaaah
Aaaaah aaaah

När jag ser dig ser jag hur jag var
Innan för många hade förklarat hur det fungerar

Säkerts låt, lyssna på den på spotify,

En gammal dikt

Det är fint; att få leva
att få andas och att få le
det är vackert att få titta
att kunna känna; att kunna ge
och det är underbart att få vara
som man är och som man vill
det är nog värt att finnas till

En vacker dikt som inget säger
mer än gammal vardagsmat
men när fick du inte längre säga
sådant som redan sagts
och som inte är nytt
de orden kan vara vackrare
är nytt och kort
båda ger nog något gott


Positivt av att vara sjuk!

Jag gillar verkligen inte att vara sjuk. Men man får göra det bästa av situationen. Jag är frisk nu och ska gå till skolan imorgon. Men det som jag har fått ordnat är ju de där klänningarna som jag sytt klart! och även nu ett förkläde och en lappkudde. Storgillar varenda en av sakerna. De kändes väldigt bra faktiskt!


fint va? Av det överblivna tyget från klänningen ; )


Här är då kudden, sydd av överblivet tyg fån lite olika syprojekt!


Nu ligger den fint på min säng och gör det hemtrevligt!

Åh, så fint!
p.s har fixat en ny kategori som heter vardagsståhej där jag ska skriva om allt jag gör i min vardag...kul va!?

Varför??

Jag vill ha en tidsmaskin som kan frysa alla till is för en stund. Så att jag kan få ta mig tid och bara ta det lugnt. För när jag är sjuk så blir jag bara stressad av att inte vara i skolan vilket gör att jag aldrig blir frisk.

Varför lever varenda en här omkring med massa stress? Och ingen ändrar någonting även fast än alla lider. Det finns nästan ingen som kan påstå sig leva utan stress, men det är ingenting som förändras ändå. Pågrund av ett kravfyllt samhälle. jag blir galen av det. Jag klarar knappt av att ständigt vara stressad. Så dags att ta det lugnt istället.

Jag orkar inte.


Så var den där!Hest och  dåligt gitarrspel, men snälla snälla lyssna och kommentera!

SNÄLLA; SNÄLLA; SNÄLLA!

http://pepsi.se/ideas/125 '

SNÄLLA GÅ IN PÅ DENNA  LÄNK OCH APPLÅDERA! DET VORE ALLDELES FANTASISKT!!!

Make my room to be my own

Jag gör lite små saker för att få mitt rum att se ut exakt som jag vill att det ska se ut! Vilket ju fungerar ganska så bra tycker jag. Här är lite småtips på vad som förgyller ett rum!


Mina fina klänningar hängande på en vacker klädhängare!

Och en vacker blomma!

You know we could have namned her Anna

Nu gjorde du det igen. Tog mig med storm. Alltid något nytt som bara gör dig ännu mer genialisk i ditt låtskrivande. Annika Norlin. Tack! För insperationen du ger mig!Is your IQ higher han your neighbour, and is it very much higher than mine.

Livet leker, jag är sjuk men jag sitter och ser madicken och njuter av livet ändå. Älskar mina vänner, min Gud, mitt liv, min skola mitt allt! Åh, fy vad bra!


Look at me, dancing in my dress!

Har ju som några av er kanske märkt, sytt en hel del under de senaste  dagarna. Framför allt när jag varit sjuk. Gillar att ägna mig åt någonting som jag använder händerna åt när jag är trött och febrig. Iallafall så har jag haft några tyger tillhand efter lite secondhand köp och en tygrea i somras. Dessa två tyger resulterade i två nya klänningar. En med min klassiska femtiotals modell, men med fyrkantig urringning. Dessutom en så otroligt fin ny modell och jag älskar! Den är dessutom fodrar med sidenliknande foder. Så bekväm så att det inte är sant!


Den rutiga femtiotals klänningen!

Och så den blåa ganska gammeldags modellen!

Bakifrån!

Igen...

Vackra vackra klänningar. Förlåt för min egoism men jag känner att jag är väldans nöjd med dessa två!


DU är det finaste JAG vet!

Tänkte på en sak igår. En kärlekslåt som jag alltid tyckt mycket om som jag helt enkelt fann en annan mening till i mitt huvud. Fint att kunna få se lite skillnad på låtars mening då och då för att de ska kunna få nytt liv. Men jag har verkligen aldrig kunna ändrat mig så här om någon låts mening. Men igår gjorde jag det.

Du är det finaste jag vet
när allt annat känns falskt och fel
...
och det är så jag säger det
du är det finaste jag vet!

En kärlekssång, men ingen säger till vem. För mig så kunde jag rikta refrängen till Gud. Vilket var väldigt fint. Jag undrar om någon annan i den där stora publiken tänkte som jag. Men det skulle jag väl ändå inte tro! Nåja, jag tyckte iallafall att det kändes bra att inte alltid behöva förknippa varenda kärlekslåt med någon avdankad förälskelse!


Idol mode...egentligen inte min grej.

Jag tycker egentligen kanske inte att man ska ha sin idol på sin tröja. som tygkasse tycker jag det är fint. Har haft en håkan kasse nu i några år. Men så var det ju igår. Och så kunde jag liksom inte hejda mig. Så det blev ett ganska så spontant köp. Men nu idag är jag nöjd.


Vackra, vackra t-shirt!!!

Och så en vacker tygkasse så att man tydligt ser vilken snygging som dekorerar den!

No one like you.

I've meet this guy, he makes me laugh
and I think we could walk the line
And he laughs at all my jokes
and he got those perfect eyes

And I think he likes me to
But he's not you

And there was this man, I meet on the subway
He smiled and we said Hello
And I gave him my number to call some day
and he told me I was beautiful

and I think he could like me to
But he's not you

So, I'm getting married today with this boy
I''ve known him now for five years
and he asked me to marrie him five times straight
until I said yes

And I know he loves me to
But he's not you

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din.


Håkan Hellström alltså. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig men allt vad jag tänkt slog han! Han var så fantastisk så att jag knappt kan beskriva det. han sjöng exakt så som jag ville han skulle sjunga, han hade exakt den energin som jag ville att han skulle ha och jag var där med mina fina vänner, som framför allt emelie, kunde varenda text! Oj, vad jag skrek. Lite dumt kanske. Igår så trotsade jag ganska så rejält en förkylning men det verkar inte som om det blev någon så där jättestor kollaps. Första dagen idag som jag inte är gränsfall till feber. Så nu är jag mest hes. Men han var värd det. Jag kan bli så sjuk att jag är sängliggande. Men det gör liksom ingenting. I vissa stunder rann nästan tårarna. För hans texter går in i mig helt och hållet! Oj. Oj. Oj. Nåväl, nu ska jag sluta. Men tack för igår!


I början stod vi ca fem meter från scenen. Fantastiskt nog!


Words that tells more than a picture.

Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
vad jag bryr mig om nu
vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Hon har byggt höghusen, mot Juan Quan
och hennes nya fina vänner tror de vet var hon kommer från
jag är pojken i glasögon hon var kär i en gång
hon känner inte igen mig, nej åren har nog slitit
hårdare på mig, så jag säger inget, vill inte genera henne
men jag ska be honom, ta hand om henne väl
för jag vet vilken dy hon varit i.

Du du luta dig mot mig när du var svag
och jag hjälpte dig genom dan
jag var där för dig när du var ledsen
och jag var där för dig när du var ensam
du la dig på rälsen, du var så trött
du lät tåget ta bekymren

Vid protes fabrikens stängsel, la du din hand på min axel
och sa att livet var något enkelt
men jag kunde inte hålla med dig

Vad vet du om gryningen förrän du sett varje morgon
med sömnlösa ögon

En liten Håkan dag idag.

HÅKAN HELLSTRÖM!!!

Jag är en smula förälskad i Håkan Hellström! Han är alldeles fantastisk. Hans röst. Hans texter. Ingenting är så bra som han på det han gör. Usch för att inte se honom. Men jag ska se honom. Trotsa förkylningen och bara åka in. Jag ska för sjutton inte missa den mannen ikväll. Om jag dock blir sjukt sjuk på kupen så ska jag se honom. Åh, jag ska se Håkan hellström ikväll. Det blir galet nice jue!

Tack för mig!

Mitt lilla tips: ÅK TILL GRÖNAN OCH SE VÄRLDENS BÄSTE MAN!


mmmmm

Jag är skitdålig på att vara sjuk. Meningen är att man ska ligga i sin säng och bli frisk. Jag orkar inte ligga still så jag bakar pannkakor, syr, spelar gitarr, piano och pluggar. INTE OKEJ! Och jag vill så gärna bli frisk tills imorgon. Tror inte att Håkan flyttar si´n konsert för mig eller vad tror ni?

Summer's to far away...

I thoght you said summers gonna take the pain away?

Have you ever had the feeling that no one really knows, what you're all about
and when you try to tell them they all got things to do, tonight.
I miss my summer.

(men bara tre och en halv månad kvar till jul, vilket betyder bara två och en halvmånad tills pynttime!)


Bra boende där.

Fin syster som bor tillgängligt.
Förra måndagen hade jag cirkus en timme över innan jag skule iväg till min vän. Iallafall ¨så bor min syster därför så lägligt eftersom jag bara behöver åka typ tjugo min från stan för att komma till henne och är ju därför fortfarande nära stan! Väldans bra!


Gillar dig också Jossan, men du bor i linköping...Lite långt ifrån!

(om jag skriver kosntigt; har feber så orkar inte tänka)


TAGGA!Jag behöver inte säga mer. Denne man alltså.

In need of some good medicin.

Så nu har en förkylning brutit ut i mitt fina liv. Jag orkar inte rikitgt med det för denna helg är min mest uppbokade någonsin. Framför allt så spelar Håkan imorgon. Vilket inte riktigt är okej att missa. Men jag är hemma idag för att kurera mig tills imorgon. Inatt sov jag inte mycket pga feber och halsont. tror iallafall jag hade feber, hade lite feber nu på morgonen. Men, men nu sitter jag här framför tv:n och funderar på om jag ska sova igenom hela dagen, eller göra någonting vettigt. En riktigt svår fråga att ta itu med när man samtidigt ölnskar att ens hals inte skulle existera. Utan min kamera så känner jag inte att jag har någonting vettigt att skriva riktigt. Mina skolfoton ska komma när som helst och idag ska jag hämta mina fina pippitröjor på posten. Ser fram emot det otroligt mkt!


Vi är undantaget.

Jag är inte perfekt för dig
och du är inte perfekt för mig
och jag kan nog fungera utan dig
och jag vet du fungerar utan mig

och jag gör dig galen när jag
måste höra varför du gillar mig
och du gör mig galen när du
aldrig någonsin säger hur du känner dig

men vi är undantaget som bekräftar regeln
Vi är inte som de andra
men vi är undantaget som bekräftar regeln
man ska inte vara som vi
men det struntar vi i.

Efter några år eller så
är det dags att bryta upp
hitta någon ny att förstå att dela allt med
att kunna klara sig utan varandra

och jag gör ju dig galen när jag
måste höra varför du gillar mig
och du gör mig ju galen när du
aldrig någonsin säger hur du känner dig

men vi är undantaget som bekräftar regeln
vi är inte som de andra
vi är undantaget som bekräftar regeln
man ska inte vara som vi
men det struntar vi i.

Slutligen skringras alla, ingen blir kvar
och med tiden glömmer man det som var

men grejen är ju den att
vi är undantaget som bekräftar regeln
vi är inte som de andra.

Bara en månad kvar tills fyra år sedan vi åt lunch ;)


Quelle choisi?

I've meet this guy, he makes me laugh and he holds me when I cry
and each time I say something funny he laughs
And he has those perfect eyes and that lovely mouth
And he even seams to love me too...
But He's not you/ But I'm still looking for you?

Vilken textrad tycker du? Av de sista alltså.

Någonting du är säker på men inte riktigt förstår...

Jag vet att Gud finns när jag ser blommorna. Jag vet att gud finns när jag får regndroppar på min kind. Jag vet att Gud finns när jag umgås med min vän som jag bett om så länge. Jag vet att Gud finns när jag har fantastiska dagar på kulturama. I mitt liv existerar inte frågorna "om gud finns". Utan snarare "Vem är denna gud?". Vem är den här Guden som jag har blivit så beroende av. Vem är han, varför ville han ha mig...Det är det jag inte förstår. Men jag vill så gärna, så, så gärna förstå det bättre! Så om någon har en förklaring. Förklara det för mig.

when I see the sunshine, when I see the sunshine, when I see the sunshine, I know that there is god.
When I see the grass grow, when I see the grass grow, when I see the grass grow, I know that there is god.
When I see you and me, when I see you and me, when I see you and me, I know that there is god.


Usch!

Jag har lite av en bloggtorka. När det inte känns som om jag riktigt har någonting att skriva om. Samtiidgt som jag har värsta flytet när jag skriver musik. Måste det vara det ena eller andra? Inte vet jag. Men jag hoppas att jag kommer igång snart igen. Tråkigt det måste vara att läsa min blogg dessa dagar!


But I'm still looking for you

"You always got to be prepared, but you never know for what."
- Bob Dylan

Jag pluggar och studerar musik. Inser det mer och mer för var dag som går. jag studerar faktiskt musik. Männsikor ber mig göra läxor om musik hela tiden. Och vi klagar faktiskt ibland. Tänk, vad bortskämd man kan bli. Nu så är jag trött för jag har pluggat i tre timmar nästan och känner att jag behöver lite av en energikick snart. har skrivit massvis med saker men orkar inte prata om dem nu. Lyssna på musik. det är bra.

Bra vecka!

Nu har jag haft helg. Det har varit fantastiskt skönt. Märkligt nog känner jag mig för en gång skull utvilad. Det kommer blir bra! Den här veckan alltså.

En fråga?

Kanske om jag någon gång fick veta att jag dög
kanske om jag förstod att allt inte handlar om mig
kanske om jag kunde sluta vara så där elak ibland
kanske om jag struntade i fixeringar lite grann.

Kanske om jag skulle sluta leta överallt
Kanske om jag lämnar platser där jag inte trivs
kanske om jag kunde vara snäll mot dem som vill
kanske om jag bara log och bara stannade till

Kanske om jag inte var en sådan egosit
kanske om jag inte ville något med mitt liv
kanske om jag kunde leva för nån annan

Skulle jag då vara perfekt?


Om någon har ett svar?


My Secret

I've seen your smile, when I give you mine
And I've seen your eyes, when they see me they shine
And when I laugh your laughing to
and when I'm around you have no idea what to do

You don't really know this yet
but you're secretly in love with me.

I know why, you always look at me
and I know how you always feel
Maybe this is just a dream in my head
but if it is, I'll always stay in my bed

You don't really know this yet
but you're secretly in love with me

I think, you may understand
and I think, that I might be clear some day
But I know, this can't go on for ever
and I know, the truth will always tell

You don't really know this yet
but you're secretly in love with me
But I'm truly fully, offically
 in love with you

Fina stunder med fina vänner.

I söndags ringde en vän. Hon frågade om vi inte skulle gå ut och gå och jag sa ja. Så gick vi. Och ni vet när man bara pratar och tiden liksom bara rinner förbi och man inser att vi har visst gått i en timme och vi befinner oss visst på toppen av skidbacken. Vilket gjorde att vi såg ut över hela stockholm. Så vackert så! Vi såg globen, och kaknästornet och allt annat som är stort i stockholms området. Det var väldans fint att stå där uppe.
omedveten vän.

Ett annat fint tillfälle var när jag (ganska så frivilligt) följde med Molly på bio. Jag ville verkligen se bridesmaids men det ville inte hon. Definitivt inte. Så först tjafsade vi en stund om det tills vi kom fram till att vi kunde gå på Harry Potter. Vilken molly inte hade sett ännu....Skamligt. Iallafall blev jag bjuden på bion då så det blev ju bra tillslut. Men resan dit var helt sannslös. Först så satte vi oss på T-banan vid gullmars. Åkte ett tag. Upptäcker att vi är vid slussen(skulle av vid medis). SÅ vi går av vid slussen och hoppar på den mittemot. Vilken självklart leder oss till Gamla stan. Så vi går ner och går upp på rätt uppgång och går på igen. Så åker vi en station, hoppar av vid slussen. Tack och lov insåg jag detta innan tunnelbanan hade åkt så vi kom på den igen och kom slutligen fram till medis. Under bion var det jag molly och en farbror som kollade. Jag spillde vatten över hela mig, molly behövde kissa i finaste tillfället och ja, det var en spännande upplevelse!


Gillar dig!

(Förlåt för de dåliga bilderna, men kameran är på lagning!)


Oskar Linnros!

Igår. Det var fint. Jag och fyra av mina närmsta vänner åkte till Gröna lund och gick och såg Oskar Linnros. Han var fin. Men framför allt var det fantastiskt fint att få umgås med mina vänner. Har saknat Isabell så otroligt mycket och Elin också! Det känns så konstigt att inte vara alla i korridoren. vi ska träffas på söndag igen. Äta lite middag tillsammans och så där. Det blir fint. riktigt fint.


Vi är ganska så knäppa vi. Eller ja, väldigt knäppa.

Fina flickor.

Vi är nog värst av oss alla fem. Iallafall när vi har varit riktigt trötta och fått varsin sockerkick.

Konserten var bra, men det allra bästa och det mest fantastiska var när de spelade "Från och med du". Åh, det var alldeles fantastiskt fint!


Förnöjdsamhet

Jag var på en gudtjänts i söndags och det var en riktigt bra predikan. Det är oftast bra. Men ibland kan det vara den där känslan av att man mycket hellre skulle vara någon annastans. Så var det inte.

Pastorn pratade om girighet. Efter gudtjänsten kände jag det som om jag ville skänka allt jag någonsin ägde till barnen i afrika. Men det som egetnligen fångade mig mest var att han pratade om ordet "förnöjdsamhet". I vårt samhälle så har det ordet nästan blivit ett dåligt ord. Det är nästan fult att säga att man är förnöjdsam. Man ska alltid vlja ha mer, bli bättre på saker och ja hela tiden sträcka sig till nya gränser. Ganska konstigt egentligen. En dam som satt bakom mig den söndagen sa att "förnöjdsamhet" var det vackraste ord hon visste. Jag hade aldrig någonsin tänkt på det ordet. Kanske för att jag nästan aldrig hört ordet nämnas. Men jag förstod vad hon menade. T'änk vad vackert det egentligen är. Att få vara nöjd. Med sig själv, med det man har, med allt! Jag tror att ganska få når denna förnöjdsamhet. dessutom tror jag att fler mindre rika når det än de rikaste. För om du tjänar pengar, vill du bara ha mer och mer och mer. Du blir aldrig nöjd.

Jag måste verkligen lära mig att bli förnöjdsam. Jag vill alltid ha mer och mer. Men så beslöt jag mig i söndags för att jag inte ska jobba någonting i höst. jag har lagom med pengar, så att jag klarar mig. Så varför utmana ödet och utmana att jag kanske kollapsar i år igen, mot att få massa mer pengar. nej, så ska jag verkligen inte göra i år. I vår kanske jag jobbar men jobb känns på något märkligt sätt inte längre lika viktigt. Jag orkar inte bry mig om att ständigt ha rätt kläder och förnya garderoben. Utan det får bli som det blir.


Planeringar

I en hel dag har jag inte haft en enda möjlighet att blogga ordentligt. Och trots det har min vecka varit så underbar hitills, och jag har svårt att tro att helgen skulle göra det hela sämre. Men jag skulle ju verkligen vilja skriva om framför allt tre olika saker som jag funderat över. Och som jag upplevt. Men, nåja. Jag gör det helt enkel så får ni se sedan.

Tyvärr.

Förlåt inget internet....

RSS 2.0